annelielizabeth.blogg.se

Bröstmjölk i kaffet

Publicerad 2011-05-10 08:14:25 i Djurrättsfrågor & veganism,

Någon frågade mig hur det skulle bli i frågan om miljön om man skulle leva mer vegetariskt; om vi skulle odla sojabönor mm istället för att ha en massa djurindustrier. Det blir bara komiskt när man frågar detta; om vi skulle lägga ner djurindustrierna och leva på vegetabilier skulle vi rädda hela jordklotet, men... varför bry sig? När jorden har gått under är ju du och jag ändå döda och begravda... Djurindustrin/köttkonsumtionen är den största miljöboven; den är värre än alla bilar och flyplan tillsammans, men ät du kött och drick du din fantastiska mjölk.

Tur att jag inte är ensam om mina åsikter; tur att inte alla är begränsade i sitt tänkande utan har kommit någonstans i sin emotionella mognad; har man det kan man nämligen se att djuren i mjölkindustrin inte har det bra!!! Tycker du att det är okej att man dödar ett djur efter att det bara har fått leva fem år, när det normalt kan leva upp till 25-30 år? Tycker du att det är okej att man dödar handjuren efter bara 18 månader, eftersom de inte kan producera nån mjölk? Tycker du det är okej? Om inte tycker jag du ska gå in och säga din mening här;
http://www.facebook.com/mjolkgerstarkamanniskor?ref=ts
Jag kan helt ärligt säga, att vad man än skulle komma fram till när det handlar om miljön och hälsan, så är och förblir det FEL att mörda andra levande varelser för att äta upp dem!!!!! DET kommer alltid vara fel!!!! Om kött visar sig vara hälsosamt och mjölk likaså, om mjölk- och köttindustrierna inte var så farliga för miljön som de är... Jag skulle ändå inte vilja bidra till att djur dödas!!!! Men det är förstås en intelligensfråga... de flesta är begränsade i sitt tänkande, och kan/vill inte ta till sig de faktiska förhållanden som råder för våra fyrbenta vänner. Man vägrar erkänna, ens för sig själv, att djuren utnyttjas i fabriker på löpande band för att folk ska tjäna pengar på dem.

 
Jag ber dig inte att bli vegan över en natt, jag önskar bara att du åtminstone kunde medge att det är sjukt och fel att ta en annan varelses liv för att själv kunna leva, när vi människor inte ens behöver mjölken och köttet för att leva; när vi vet så väl att vi kan leva och må bra; till och med må bättre, utan animaliska produkter; vi kan välja bort det om vi bara vill, men ändå envisas vi med att fortsätta döda och plåga, utnyttja och lemlästa våra vänner. Det är sjukt!!! Vad ger oss den rätten? Varför tycker du att det är okej? Om du nu tycker det... Vad gör människan till än mer värdefull varelse än djuren? Är det det att vi kan prata? Att vi är intelligenta? Då blir det ju bra ironiskt efter köttätare ger prov på det diametralt motsatta. Det är vi vegetarianer som är intelligenta, och om några på jordklotet skulle ha rätt att äta djur med argumentet att vi har rätt att ta djurens liv eftersom vi är intelligenta till skillnad från dem, ja... då skulle det ge OSS vegetarianer den rätten, inte er! Vi har i så fall till och med rätt att döda er; ni är ju uppenbart lägre stående än oss...

Om du nu prompt vill ha mjölk i kaffet och till frukostflingorna kan du väl lika gärna ta bröstmjölk från en kvinna? Den mjölken är iaf ämnad för människan till skillnad från kalvens? Det är ju rent äckligt och ofräscht att dricka ett annat djurs barnmat!! Vi är för övrigt den enda ras som tar en annans barnmat!

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Susanne E

Publicerad 2011-05-10 11:09:50

Varifrån har du fått bilden? Du borde skriva var kortet är taget och vem som tagit den!

Postat av: Ann-Eli

Publicerad 2011-05-10 11:39:14

Varför det? Den fanns för alla att hitta på googles bildsök...

Postat av: Viola Ollaiver

Publicerad 2011-05-11 07:29:21

Bröstmjölk i kaffet, Vilken kul idé! jag ser framför mig hur damen i familjen tar fram sina tuttar och sprutar mjölk direkt i kaffekopparna :-)

Gäller att hålla produktionen i gång efter graviditet :-D

Postat av: Susanne E

Publicerad 2011-05-11 12:58:56

Därför att det ju är av relevans att veta att det inte ser ut på detta sätt i svenska slakterier...Men du är ju helt klart inte intresserad av att lämna underbyggd källkritisk info. Oseriös blogg som jag nu raderar från min läslista.

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-05-12 18:23:17

Susanne E; Okej; så det blir inget blod och ingen död i våra, fina slakterier i Sverige? Ett dödat djur är ett dödat djur är ett dödat djur!!!!!!!! Hur blind är du egentligen?! Öppna ögonen!!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-05-12 18:23:18

Susanne E; Okej; så det blir inget blod och ingen död i våra, fina slakterier i Sverige? Ett dödat djur är ett dödat djur är ett dödat djur!!!!!!!! Hur blind är du egentligen?! Öppna ögonen!!

Postat av: Ann-Eli

Publicerad 2011-05-12 18:27:17

Susanne E; LÄS!!!!! http://smp.se/nyheter/tt_inrikes/levande-grisar-kokades-pa-slakterier(1214315).gm

Postat av: Ann-Eli

Publicerad 2011-05-12 18:31:20

Susanne E; Brutal hantering och fixering

När större djur ska föras från uppstallningen till själva bedövningen utsätts de ofta för brutal hantering för att röra sig framåt. Slag med tillhyggen, slag mot huvudet, använding av elpåfösare och omvridning av djurens svans förekommer i stor utsträckning i Sverige, trots att det är förbjudet.(2) Innan bedövningen blir många djur fixerade, det vill säga fasthållna. Större djur stängs i regel in i en bedövningsbox, och huvudet kan hållas fast med en grimma eller liknande. Mindre djur som kaniner och fåglar hålls fast med händerna. Höns, kycklingar, kalkoner, ankor och gäss hängs upp i fötterna då de är vid fullt medvetande.(2, 4, 5)



Läs mer på http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/faktabas/djur_i_livsmedelsindustrin/slakt#ixzz1M9kz2hpx

Postat av: a

Publicerad 2011-05-12 18:31:58

Susanne E; Rapporterade brister i djurskyddet

Djurskyddsmyndigheten skriver i en rapport från 2006: "Resultatet av projektet visar tydligt på de svårigheter som finns vid tillsyn av djurhanteringen vid slakt och annan avlivning. Projektet har också visat på ett antal brister när det gäller hantering av djuren vid uppstallning, drivning, bedövning och avlivning. Det finns brister även när det gäller tillgänglig reservutrustning, utbildning av personalen och upprättade nödplaner."(6)

I en rapport från Livsmedelsverket från 2010 står: "Vissa kända djurskyddsproblem vid slakt . . . är redan väl kartlagda /---/. Detta gäller t ex det faktum att koldioxid, som används för bedövning, ger upphov till aversiva reaktioner hos gris, eller att det är förknippat med kraftigt obehag för fjäderfä att bli upphängda i benen, vilket är ofrånkomligt i de system där elbedövning i vattenbad används."(2)



Läs mer på http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/faktabas/djur_i_livsmedelsindustrin/slakt#ixzz1M9l91OuB

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela