annelielizabeth.blogg.se

Bostadsfronten - en inhuman plats

Publicerad 2012-11-16 01:02:00 i Diverse tankar,

Det kryllar av hemlösa här i vårt fina, varma Svedala. Folk som bor på gatan och förfryser muttan av sig i vårt gråa, karga och högst inhumana Sverige! Varför? Tja... jag är ingen expert, men jag kan (trots det faktumet) ha mina egna, personliga åsikter kring ämnet. Är du invandrare utan jobb ligger du nog allra risigast till vad gäller att hitta en bostad. Men även vi inhemska ställs helt utan skyddsnät när det väl gäller. Allt om oftast på grund av betalningsanmärkningar (som i princip var och varannan käft dragit på sig numer) och noll arbete (det vill säga "fast inkomst"). Det spelar ingen roll om du kan betala hyran som sig bör i och med det bostadstillägg du har rätt till från Försäkringskassan (om du går på exempelvis sjukersättning) - trots att det ju faktiskt är en FAST och garanterad inkomst är den inte nog då den inte kommer sig av ett arbete; en fast anställning.
 
Vad spelar det för roll varifrån hyrespengarna kommer så länge hyran blir betald? Hur kan man döma ut så många människor till hemlöshet på grund av en liten fånig, byråkratisk fjant-klausul i reglerna? När ska det bli humant på bostadsfronten? Måste man ha ett jobb för att få ett hem? Måste man ha ett hem för att få ett jobb? Haha! Ja, vilken jävla ödets paradox!!! Har du råd att pröjsa en månadshyra månad för månad - oavsett karriär och status - ja, då bör du få lov att hyra en egen bostad!!!! Och hur fan kan det ens vara tillåtet med sjukt stora kontorsytor där ett par fisförnäma, trendiga fjantar sitter och fipplar med varsin liten näpen laptop - i en töntigt stor lokal som skulle kunna fungera som bostad för tio hemlösa personer?!!! Jag ser dessa kontorslokaler överallt; med sin enorma insyn som väcker mitt förakt för användarna av denna enorma och oanvända yta. Varför inte ha en regel som säger att man får ha si och så många kvadratmeter per person? Det skulle kunna bli BOSTÄDER av många oanvända, outnyttjade kontorsytor!!! Är det så jävulusiskt megaviktigt med stora, vita, sterila ytor för de trendängsliga i innerstan? Kan man inte se till att dessa ytor får ett användningsområde värt namnet istället? Hur kan det vara okej att låta tre pers ha ett kontor på 100 kvadratmeter när folk dör där ute pga hemlöshet?!!!
 
Stor, tom kontorslokal som skulle funka som hem åt en hel hög hemlösa..;
 
Men se det går icke!!! Kontentan blir då denna:
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Nilla Haglöf

Publicerad 2012-11-17 05:16:40

Något annat som jag reagerat på är att här i Alliansens Sverige byggs bara bostadsrätter. Bostadsrätter som kostar över miljonen i insats och sen tillkommer en hyra på kanske 5-6000. De lägenheterna är till för de som har. Hur ska ungdomar kunna flytta hemifrån tex. Vår yngste son bor med sin flickvän här har nog sökt 200 lägenheter och fått titta på två. Man vill inte bo hemma när man är 24 år. Tur att de kan bo i källaren så de får lite för sig själva. Sonen är timanställd på Ica efter att ha arbetat där i fem år, skandal att han inte fått fast tjänst. Och flickvännen har ett tillfälligt jobb. Det ligger dem säkert i fatet. Båda gångerna de fått titta på lägenhet har det varit en fyra i ett ytterområde. Nu sist en för sex tusen i hyra. Vad ska dom med en sån dyr lägenhet till? Är man timanställd så vet man inte alltid hur mkt man får ut.
Och förstås alla hemlösa ska dom köpa en bostadsrätt eller. Man blir förbannad. Såg du det Uppdrag granskning som handlade om Stena Fastigheter som höjde hyran för en lägenhet till 10000. De som bodde där hade en lägre standard och var NÖJDA med det. Men så bestämde Stena att renovera trots det. Tror du de som bodde där kunde bo kvar? Nä naturligtvis inte de blev satta på gatan och någon med stor plånbok kunde flytta in.

Oj det blev änna långt hihi men ett engagerande ämne.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela