annelielizabeth.blogg.se

Ta inte bort dina vänner - det är inte de som orsakar blodet!

Publicerad 2013-01-31 02:58:00 i Djurrättsfrågor & veganism,

Jag har varit med om det. Mina vegetarian-/veganvänner har varit med om det. Det att man blir bortpetad från Facebooks vänlista. Varför? För att ens "vänner" inte orkar med ens aldrig upphörande åsikter (inlägg, bilder) mm som rör den makabra djurindustrin, vilken man motsätter sig å det grövsta. Varför tar man bort en vän av den anledningen? Jo, förmodligen för att man som "vän" äter kött och blir illa till mods av att ständigt bli påmind om att det finns en massa människor som anser att det är illa att konsumera detta, främst för de oskyldiga, stackars djurens skull, men även av andra anledningar. 
 
Verklighetens blodiga ansikte sticker såklart i ögonen och bilder som visar hur djuren de facto har det kan givetvis vara enormt jobbiga att skåda - för oss alla. Men varför ta bort en vän som vill visa detta på Facebook? Varför inte bara scrolla förbi det man ej vill se? Varför inte ändra sina inställningar på sitt konto så man slipper just dessa uppdateringar i nyhetsflödet? Varför ta bort en empatisk vän när det man istället bör göra är att ta bort köttet från sin middagstallrik?
 
Gillar du inte den här bilden?
 
 
 
Eller denna?
 
Eller denna?
 
Så... är det bästa sättet att motverka bilder som dessa att blunda för dem? Tror du att dessa bilder är tagna ur en fantasivärld skapad av rabiata veganer?
 
Hur ska man få bukt på dessa bilder som avslöjar hur djuren har det? Att ta bort de vänner man har på Facebook som protesterar mot detta blodiga och synnerligen sjuka som våra stackars djur är med om för att bli till VÅR MIDDAG? NÅ? Ta bort köttet från din tallrik och jag kan garantera dig att dessa bilder inte kommer kännas fullt så ångestladdade längre, eftersom du då kan känna att i alla fall DU inte bidrar till blodet som flödar i slakterierna. Jo, det är alltid jobbigt att se och veta hur det förhåller sig i djurindustrin, men att bli "stucken i ögat" av fakta kommer ej mer ske, ty du gör i all fall vad du kan för att hjälpa de som ingen talan har; djuren!
 
Ta inte bort dina ödmjuka, kärleksfulla, empatiska vänner för att du inte gillar fakta. Det är inte dina vänner som orsakar blodet!!!
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela