annelielizabeth.blogg.se

Mer vegansk mat

Publicerad 2013-07-31 03:57:00 i Vegansk mat,

Hafsverk (i vanlig ordning):
 
Stekta sojasteaks (från Veggi; deras torra man skall förvälla, precis som deras färs och sojastrimlor) + stekta Anamma-vegopuckor + stekt avokado + kålröror (slängde bara i en massa vitkål i en panna + lite rapsolja, salt, ingefära, curry och sojamjölk i den ena + samma visa fast med passerade tomater i den andra). Basilika på toppen. Extremt gott!!!
 
 
Förvällning av sojastrimlor (tar typ 3 min):
 
 
Testade just detta pålägg som är helt veganskt. Smakar som kalkon-skinka typ. Lite rökt smak med rätta konsistensen utan att det känns animaliskt och därmed ofräscht! Perfekt!!  
 
Vanliga simpla knäckemackor med smörgåskrasse är ju helt galet gott. Knäckebräd, Carlshamns mjölkfria margarin + smörgåskrasse = jättegott!
 
Det har blivit en del mat med Tartexpastej på sistone... Gott! Den här med örter och vitlök är min favorit (trots att den innehåller jästextrakt som jag ej gillar då det gör samma skit i kroppen som natriumglutamat):
 
Här gjorde jag vitkålsrullar med en fyllning av just den här tartexen + egengjord tzatsiki (3 dl soygurt, lite olja, 1 grovriven gurka, salt, svartpeppar, 4 pressade vitlöksklyftor). Enkelt, men krispigt, fräscht och jättegott!
 
Min tzatziki (här en variant med chiliflingor och persilja; jättegott!!):
 
Vitkålstemat fortsatte dagen efter då det var så lyckat; här blev det nån sorts LCHF-taco-variant skulle jag nästan vilja påstå... drog detta med taccotemat snäppet längre sedan och bjöd min kille på taccomat av den här vitkålssorten, men har ej bilder på annat än dessa små godsaker: vitkålsblad med Anammas sojafärs, lite dijonsenap + skivade rädisor:
 
 
Simpel Tartexmacka (smakar som leverpastejmacka) med smörgåsgurka: 
 
Tartexknäckemackor med öl:
 
Älskar denna korven från Astrid och aporna: Finns både mild och hot. Enormt god!
 
 
Här: snittar på just Hot chorizo + jalapeno + syltlök:
 
 
Lite mer hafsverk: Egna alfalfagroddar med en massa annat gott som t.ex gurka, sojagrytbitar, majs, gröna ärter, passerade tomater, lite olja - TYP...
 
 
Groddodling:
 
 
Mer korv; denna är kanongod!!!! Rökt korv är alltid rätt!
 
Mer hafsverk; allmän röra på massa gröna ärter, majs, passerade tomater, indiska kryddor, aubergine mm...
 
Nu har jag paus från egengroddning... rötmånaden gör att det lätt blir bakterier och smakar illa, så jag köper:
 
Vegokäk!!!
 
Jag älskar oliver; både gröna & svarta!
 
Man tager vad man haver-soppa:
 
Köpte "sjögräs" med kelp som ingrediens i en asiatisk butik... Inte min grej att koka och äta; jag avskyr den där havslukten som mest påminner om ett skitigt gammalt akvarium/fiskmat, men det var faktiskt inte så dumt att klippa småbitar av dessa alger över maten; de ger god sälta :) Undrar dock fortfarande vad det är för alger. Många alger innehåller kelp... det står det på nästan alla "sjögräsprodukter" i denna Kina-butik... säger mig ingenting faktiskt. Men, men... 13 kr kostade påsen och det är alltid kul att prova nya saker :)
 
Lite mer hafsverk; Sojasteaks, oliver, egna alfalfagroddar, vitkål, wokgrönsaker och hemmagjord kall sås som påminner om klassisk tzatziki.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela