Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Skönhetsideal orsakar VISST ätstörningar!

Kategori: Skönhetsidealet

Skönhetsidealen fortsätter. När får vi se en mullig modell i den sedvanliga H&M-reklamen för badkläder? Vi är ju alla olika... en del är smala, andra är tjocka. En del är mitt emellan. Varför i helvete får vi då aldrig se ALLT? Samma för snubbar! Hur ofta får vi se en vanlig småmullig snubbe i en kalsongreklam?! Det händer ju aldrig! Nä, alla killar i kalsongreklamen har photoshoppade magmuskler och ser allmänt skitnödiga ut! PRECIS som alla tjejer som inte får lov att visa sig mänskliga för fem öre. Inte EN cellulit. Inte EN hudbristning. Inte EN valk! Allt ska vara "perfekt" som vore man en jävla docka!

HUR många känner att de kan identifiera sig med människorna i reklamen för underkläder? Jag kan det inte och har aldrig gjort det heller! Jag har alltid jämfört mig med de på bilderna och tänkt "Shit, vad jag är pluffsig och ful!".

Så säger en del att skönhetsidealet inte alls har med ätstörningar att göra. Nej; alla ätstörda människor har kanske inte fått sin ätstörning pga skönhetsidealet, men det är ytterst få som inte börjat sin ätstörda karriär pga det!!
 
 

Kommentera inlägget här: