annelielizabeth.blogg.se

Högljudd & arg för det mesta - för att det behövs!

Ingefära

Publicerad 2013-02-28 23:35:00 i Hälsa,

 
Inge fära? Jo! Massor!!!!!
 
Denna örts rot har vi i torkad, malen form använt oss av sedan urminnes tider. Den härstammar från Asien och ses kanske oftast som vanlig krydda i våra traditionella pepparkaksdegar. Man använder den även i matlagning och för att smaksätta vissa drycker. Denna växt är bra för det mesta skulle jag vilja påstå. Den höjer vår termogenes genom att den ökar kroppsvärmen; den har alltså lite samma funktion i kroppssystemet som chili och dylika "heta" kryddor". Den gör att blodcirkulationen förbättras; gör så att blodet flyter tunt, fritt och obehindrat i våra ådror och därmed minskar risken för att drabbas av åderförkalkning. Som bonus fungerar den allmänt utrensande; så vill du hjälpa kroppen lite med projektet att rensa systemet från skit... ja, då vet du vad du ska satsa på :) Obs! Detox? Nej, men det kan hjälpa kroppens egna reningsverk på traven :)
 
Varför inte testa en gammal huskur mot illamående och ha i färsk ingefära i ditt örtte? Eller dricka lite lagom varmt te med ingefära för att snabbare bli frisk från din förkylning (ingefära är lite som vitlök där nämligen; den har en antiinflammatorisk effekt)? Ja, ingefärans egenskaper är både goda & många. Läs gärna nedanstående länkar:
 
 
 

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan 6 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som: "Pubertal idiot".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela