annelielizabeth.blogg.se

Högljudd & arg för det mesta - för att det behövs!

Fiskar växer inte på träd!

Publicerad 2016-06-14 14:09:00 i Djurrättsfrågor & veganism,

Var tvungen att skriva till tidningen Hälsa igen för att be dem ändra det där med att tidningen ska vara 100% vego när den ju verkligen inte är det. Företag har blivit fällda förr pga detta med vilseledande marknadsföring gällande olika varianter av ordet veg ("vego" och "veggie" t.ex) som enligt Livsmedelsverkets föreskrifter INTE ska innefatta några som helst animaliska ingredienser.
 
Varför påstå att man är något om man inte lever upp till det, och inte ens försöker göra det heller? Begriper inte nonchalansen gentemot läsarna; fler med mig har ju irriterat sig på detta då det skapar en förvirring bland folk. Fisk, ägg, honung, mjölk... allt detta finns med i tidningen Hälsa. 100% vego alltså? Nope. Lacto-ovo-vegetariskt jävla hyckleri.
 
Och för att stryka under detta med att folk blir förvirrade: Läsarna fick frågan vad de föredrog att äta varpå en dam svarade "Vegetarisk färgglad mat, gärna med fisk!" Det är som att säga man ska äta veganskt med kött till middag om man planerar att äta fläskkotlett med potatis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan 6 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som: "Pubertal idiot".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela