annelielizabeth.blogg.se

Högljudd & arg för det mesta - för att det behövs!

Veganer hjärntvättar sina barn - eller?

Publicerad 2019-04-12 00:08:10 i

Se gärna detta klippet på YouTube först: https://www.youtube.com/watch?v=E38rHe2gZYw&t=192s
 
Jag fortsätter, apropå klippet; Varför ses det som en galen hjärntvätt när veganer vill att deras barn ska äta veganskt? Kan det kanske vara som så att en vegan snarare försöker ge sitt barn nya "rena" förutsättningar att leva sitt liv utan att det skapar lidande och död? Kan det vara så att de som är riktigt hjärntvättade är de som vägrar släppa sin kött- och mjölkkonsumtion? Kan det faktiskt vara så att veganbarnen mår bättre? Veganföräldrar ger sitt barn veganmat och barnet dör = alla är eniga om att veganer är extrema och galna. Istället bör man se till fakta: dessa föräldrar var smått kokobäng, de saknade all form av näringslära och var en smula otillräkneliga som föräldrar. Tidningar/media älskar ju denna sortens nyheter och haussar upp dessa till förbannelse, för att de vet att folk suger åt sig skiten. Så, vilka är hjärntvättade? Hmm...
 
Fortsätter man på detta kan man ju t.ex ifrågasätta dopet och konfirmationen. Varför ska vi döpa våra barn? Ja, för att ge dem ett namn tänker ju de flesta. Men vad är då ett dop? Tillika konfirmation? Jo, för de flesta är det något vi alla gjort i alla tider och därför något vi ska fortsätta med - utan att vi stannar upp och ifrågasätter. Jo, först döps man och då blir man "antagen" i den kristna gemenskapen och sedan skall detta bekräftas och strykas under lite hårdare genom en konfirmation. Alltså, vafan. Hur många av er konfirmander där ute är regelrätt insnöade på kristendomen? Nej, precis. Hjärntvätt. Man SKA göra något, man bara gör det utan att ifrågasätta. För så har vi gjort i alla tider. Tänk själv, och försök ge hjärtat lite större plats, så ska du nog kunna navigera rätt i livet. Var dig själv och var inte rädd för att trotsa normer!
Ps. Spenat är gott!
 
 

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan 6 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som: "Pubertal idiot".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela