annelielizabeth.blogg.se

Högljudd & arg för det mesta - för att det behövs!

Talar vidare för döva öron - OM? SKÖNHETSIDEALET

Publicerad 2016-04-27 07:46:00 i Skönhetsidealet,

Det där att alla som opererar om sig gör det av egen fri vilja är bullshit. Spelar ingen roll om det är "naturlig" laser eller om det är botox, fillers, silikoninplantat eller annat - idén att man inte duger utan dessa ingrepp kommer ALDRIG FRÅN OSS SJÄLVA! Vi föds inte med sådana idéer om hur vi ska se ut - vi får idéerna när vi lever, från dess att vi börjar intressera oss för vårt yttre - och varifrån får vi dem? Inifrån oss själva och vårt inre? Vad roligt då att miljarder med andra människor får EXAKT samma idé och vad roligt då att så himla många tjänar pengar på just VÅRA komplex! Eller är ingreppen gratis? Ens billiga? Ungefär som att köpa ny hårfärg på Ica för 70 kr?
 
Från media tillika skönhetsindustrin får vi dessa idéer som talar om för oss vad skönhetsidealet idag ÄR och inte är - platsar man inte inom den mallen så är det lätt hänt att man får komplex för just det som trillar utanför mallen. Är det hängiga bröst? Små bröst? Tjock mage? VÄLDIGT tjock mage och kropp? Häng under hakan? Rynkor? Hudbristningar? Ytliga blodkärl? Eller ännu värre - det porren ger oss: nämligen komplex för att vi inte har fittor som ser ut som de gör i porren! Eller kukar för den delen... Troligt att man - om man hade levt på en öde ö hela livet - skulle få för sig att kapa de inre blygdläpparna med 1 cm för att man anser de är aningen för långa! Haha!! Nä. Jag tycker folk måste vakna någon gång och inse att vi alla är hjärntvättade - mer eller mindre.
 
Jag hade en grupp för folk med ätstörningar på Facebook för inte så längesedan. Där fick jag veta att en del av gruppens medlemmar mer eller mindre satt och skar sig själva efter att ha sett Victoria Secret show. Det var många som berättade hur de visste med förnuftet att de inte borde se "skiten" men som ändå tittade, med resultatet att det grät, fick ångest och begränsade kaloriintaget lite extra. Den här skiten har vi fått hit! Gå en liten nätt promenad på Hamngatan mitt emot NK och det är modeller som poserar i bara underkläderna - har de mage? Tjocka lår? Hängbröst? Får vi se "vanligt folk" bland dessa modeller? Nej. Det vi får se är SKÖNHETSIDEALET. "Men vafan? Det är väl bara att blunda! Haha! Varför tittar du på skiten om du mår så dåligt?"! Jo, då. Sådant kan man ju få höra. Blundar gör man - hela tiden - men så fort man kisar lite står där en mager modell med noll underhudsfett redo att kasta sig över just OSS och VÅRA komplex.
 
 
 
"Men du har ju piercingar& tatueringar & lila & blått hår!! Du gör ju om dig också!!! Hur förklarar du det?! Det är ju inte så du såg ut när DU föddes!"
 
Piercingar & tatueringar tillhör inget ideal. Det är ingen hets i samhället som säger att man ska vara tatuerad & piercad för att vara sexig och vacker. Detta tillhör en minoritet fortfarande, trots att det blivit alltmer vanligt med olika kroppsmodifikationer. Att färga håret, pierca sig etc är fortfarande ett uttryck för den du ÄR - alltså inget som någon sagt åt dig att vara. Det må gå trender i det, men rent allmänt är det inget befäst IDEAL. Skulle det bli en norm skulle även det vara fel. På samma sätt som det skulle vara fel om det plötsligt vore norm att vara tjock! Alla normer är till för att brytas, för alla normer är begränsande och skapar små insnöade människor som gärna ser ner på dem som inte passar in... Vi kan ta andra normer som inte bara handlar om skönhetsidealet. Vi kan homosexualitet. Det är NORM att vara hetero. Allt annat ses det snett på. Rent allmänt. Fortfarande 2016, ja! Vi kan ta veganer. Det existerar en köttnorm och när man är vegan ses man som extrem och konstig - av de flesta. Vi kan ta något simplare. Vi kan ta glasögon. Ta valfri amerikansk film. Finns där en människa med glasögon är han förmodligen nörd. Eller är han hjälten i filmen månne? Nej, just det. Och ta snubben med magrutor. Är han den där tönten som det är vedertaget man ska skratta åt för att han är så himla rolig? Nej, just det. Han är ju HJÄLTE och HUNK och snygg!! Och hittar han månne en tjock tjej han försälskar sig i? Eller - oh, my god! En tjock kille?!!!!! Nä, DET vore ju rent galet! Nej, det var ju ens dumt att ens föreslå!! Förlåt mig!
 
Det är alltid de tjocka i filmerna som är roliga - lite så där gulligt per automatik, eftersom ju en tjock människa redan ÄR rolig i sig som just tjock! Ta killen - han lite smårunda - i Baksmällan. Han hade gått ner lite i vikt när de skulle göra uppföljaren så han fick använda en låtsasmage! För att kunna vara lika rolig som innan!! Va?! http://www.expressen.se/noje/extra/nerbantade-stjarnan-tvingas-bara-losmage/
 
Och... ja, nä, jag orkar inte mer. "Jag vill förstora brösten! Jag gör det ju bara för min egen skull!" - Ja, men vad fint. Eller så lägger du 37.000 kr på välgörenhet och betalar lite cash för terapi där du för stärkt självkänsla.
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan 6 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som: "Pubertal idiot".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela