annelielizabeth.blogg.se

Björn Olsen lyssnar man inte jättegärna på

Publicerad 2020-05-06 09:12:00 i Djurrättsfrågor & veganism,

För tio år sedan skrev han en bok som varnade för detta! Se mer om det i klippet här:
https://www.tv4.se/efter-tio/klipp/professor-bj%C3%B6rn-olsen-alla-pandemier-b%C3%B6rjar-med-en-enda-person-12564342
 
Varför var det då så få som lyssnade, och varför är det så få som väljer att lyssna idag?!
 
Man skyller fortfarande enkom på Kina och "konstiga, vilda" djur. Man skyller fortfarande allra helst på alla andra - alla andra länder har så anmärkningsvärd djurskyddslag etc - man ser ogärna sin egen del i det hela. Som vanligt.
 
Såg ni klippet där han var med i SVT? På slutet, ca 30 sekunder innan allt var slut gav de honom lite plats att ta upp djurindustrin som sådan. Och folk drar såklart igång sin kognitiva dissonans. Lyssnade idag på Skäringer & Mannheimers podd. Senaste avsnittet. Då börjar Mia babbla om att det nog ändå ääääär lite osäkert detta, om det verkligen kommer från djur detta coronavirus... "Jo, vilda djur kommer närmre oss människor" kunde hon hålla med om men... nej, hon påpekade att det ju verkligen fanns vissa oklarheter kring detta - och så lade hon till på slutet: "Tycker jaaag!" - Eh, vi ska å ena sidan akta oss för att spekulera själva, vi ska nog faktiskt känna tillförsikt och stort förtroende för de som KAN saker kring detta, men oj vad man får utrymme att freestajla när det gäller frågan om vår inställning till djurindustrin.
 

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela