annelielizabeth.blogg.se

Svarar trött på lika trötta påståenden

Publicerad 2020-10-01 01:45:00 i Djurrättsfrågor & veganism,

Ni vet väl att soja innehåller östrogener! Manboobs!! Varning!!!
För att snabbt klargöra ett och annat i era taffliga självbilder, ni män som räds sojaproteinet i tron att ni ska utveckla bröst. Vänta. Tror ni det på allvar?
Well, det är väl som med allt annat att Arla och company lyckats sprida sin evinnerliga desinformation även där... Nej, man får inte bröst som man av sojaprodukter. Däremot innehåller den vanliga komjölken hormoner  - östrogener från kon som kan interagera med dina egna hormoner, och så fungerar det inte med de hormoner, de fytoöstrogener från sojan. Hänger du med? Kort och gott: sojaprodukter skapar inte cancer, lika lite som manliga tuttar, tvärtom har man sett att soja kan ha en skyddande effekt. 
 
Jo, så är det ju och det är irriterande att alla tjatar varv efter varv kring sojan som får oförtjänt mycket kritik när samma kritik borde riktas mot kött och mejeriprodukter. Önskar man kunde släppa detta en gång för alla, och bara fokusera på fördelarna med en växtbaserad kost, oavsett vad den innehåller för vegetabilier!
 
Och lyckas folk släppa detta i två sekunder kommer det ändå en liten röst från köttlakejerna: "Men sojan skövlar ju regnskogar!" varpå man blir helt matt IGEN eftersom det då är uppenbart att dessa köttätare inte vet vad köttet de äter kommer ifrån. 
 
Alltså; det djur du äter upp äter i sig enormt mycket soja - ät bara soja och du sparar enormt mycket lidande och även resurser, något jag lärde mig redan 1996 - att det är att ta en resursmässig omväg om man käkar kött.
 
Det var grundläggande info vad gäller både etik, moral och miljö. Istället för att äta grödorna direkt låter man dessa bli djurfoder, vilket är att låta dem ta en onödig omväg, vilket innebär en enorm miljöpåverkan för att inte tala om djurets egna påverkan i form av lidande och slutligen död. Så hur kan någon säga till mig "Att äta soja är kanske inte så bra för att..."?! Snälla. Jag som vegan har inte heller hela jorden på mitt samvete, jag är dock trots allt just vegan och gör vad jag kan, vad gör du? Berätta.

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela