annelielizabeth.blogg.se

Högljudd & arg för det mesta - för att det behövs!

Icas tidning Buffé exkluderar veganer!

Publicerad 2017-09-25 04:19:00 i Djurrättsfrågor & veganism,

Tidningen Buffé (den fysiska man får hem i brevlådan!) från Ica är ju mest en jävla blajtidning för köttslickare, och man VET ju det. Ändå brukar jag snabbkolla igenom den i hopp om något nytt på veganfronten. Men det brukar sluta med att man blir, om möjligt, ännu mer irriterad/frustrerad när man dyker på ett, till synes, veganskt recept... Nyligen var det grönkålssoppa som man tänker wohoo ikring! Men... den var med ägg.
Ja, såklart ville de veva ner en massa ägghalvor i soppan - det hade man ju kunnat räkna med och även en skvätt komjölk var ju en given ingrediens... Såklart!! Vad trodde jag?! Men... de nöjde sig inte där utan skulle ha i HÖNSBULJONG!!!! Va? Vafan har det med grönkålssoppa att göra?! Samma sak var det gällande en linssoppa nyligen. Jodå, i med HÖNSBULJONG bara! Som om det inte vore nog med äckel i deras recept redan innan! Som att ha bajs i maten för fan!
 
Skrev till dem:
 
Hej!
Jag efterlyser fler renodlade veganska recept i er tidning. När ni delar med er av "vegomat" är det ju egentligen inte det. Det är ägg, honung, mjölk, smör, halloumi, yoghurt etc om och om igen i era "vegorecept" som ni kallar för gröna alternativ... Och när ni dessutom förstör en i grunden helt vegansk maträtt som t.ex linssoppa genom att ha i hönsbuljong undrar man ju lite om ni alls VILL vara gröna i er profil... ni kan väl marknadsföra Ica Gott Livs nya veganska produkter och ge helveganska recept i samband med det? Det känns så himla mossigt att ni delar köttrecept 2017 när alla vet hur djuren lider och hur miljön går käpprakt åt helvete pga av överkonsumtion av animalier... Tror ni har en del att tjäna på att bredda vyerna och få med oss veganer i er tidning. Vi är nämligen också läsare och bonuskunder. Varför inte inkludera oss?
 
 
 
 

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan 6 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som: "Pubertal idiot".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela