annelielizabeth.blogg.se

Grönare skolmat nu, tack!!

Publicerad 2019-02-19 06:09:00 i Djurrättsfrågor & veganism,

Veganskt. Det är gott och enkelt. Och alldeles näringsriktigt, för alla människor i alla åldrar. Glöm inte B12. Ps. bara för att det finns i animalier betyder det faktiskt inte att man som allätare/köttätare får i sig tillräcklig mängd. Samma gäller exakt precis varenda vitamin och mineral. Vad säger att din son som växt upp på pulvermos och scankorv är så mycket mer hälsosam än en vegan-son vars föräldrar sett till att lillkillen tillgodosett sina vitaminer & mineraler? 
 
Fler och fler skolor har äntligen börjat anamma det gröna i enlighet med vår tid här och nu, för här och nu finns det ett jäkla stort gäng veganer i alla åldrar som bara vill brista ut i ett enda stort: "MEAT IS MURDER!" - En 12-åring idag begriper mer än vad en 12-åring gjorde för bara 10 år sedan och det är en väldigt välkommen, positiv förändring! Tyvärr finns det många fördomar på grund av okunskap som gör att föräldrar inte välkomnar en grön utveckling i skolornas matsalar. 
 
 
Tänker och funderar lite här nu, utan att skälla någonstans och utan att peka finger.
Hur kan man tro att de här maträtterna är näringsrika? Här ovan ser vi vitt ris med en äcklig sörja av sås samt falukorv; detta ska föreställa en Korv Stroganoff. Är denna maträtt per automatik bra och näringsriktig, eftersom den innehåller animalier? (Jag vill poängtera att dessa matbilder delats av folk som skrivit om sin matlagning som helt normal, hälsosam etc...) Se nu den andra bilden här nedan, med en stor klutt potatismos med massa gojs plus tre kött-biffar.
 
Visa källbilden
 
Att snarlik mat serveras som standard-lunch i skolmatsaler landet runt ses som helt okej. Jag säger inget mer utan låter er fundera lite över detta.
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela