annelielizabeth.blogg.se

Jag vill också kunna äta mig till döds om jag vill!

Publicerad 2024-06-28 02:09:00 i Djurrättsfrågor & veganism,

Hur kommer det sig att det är fritt fram att äta sig till döds som kött- och mejerikonsument, men så fort vi veganer känner för vegokorv med bröd utmålas HELA vår växtbaserade kosthållning och allt den erbjuder som livsfarlig ultraprocessad fejkmat? Jag äter NOLL ohälsosam mat generellt sett, jag lever mestadels på hela vegetabilier och naturliga råvaror med massvis av grönsaker, frukt och bär, med massor av fibrer och schyssta näringsämnen, och lagar ofta all mat själv. Jag har kanonfina blodvärden, under tiden har sjukhusen fullt upp...

Hur många kött- och mejerikonsumenter har hjärt- och kärlsjukdom? Hur många av dem har prostatacancer? Hur många av dem har tjocktarmscancer? Hur många av dem har diabetes typ 2? (Ja, man får det av annat än socker! Animalier ökar risken för det och veganskt både förebygger och botar t.o.m i vissa fall). De äter sig till döds, och forskarna vet vad som kan ändra på det. Veganskt är svaret. Men nej nej, varning för vegomat, det är inte naturligt!!!! Och vips har McDonalds, Max, Sibylla och dylik hälsovådlig mat aldrig existerat heller! 😂😅 Och ingen av alla dem som varnar för den onaturliga vegomaten har någonsin ätit falukorv med pulvermos eller snabbmakaroner till middag? Eller ultraprocessade fiskpinnar med någon skum fisksås full med tillsatser och syntetisk skit? Aldrig haft en stressig vardag där energin tryter till förmån för färdiga måltidslösningar utan tillstymmelse till näring (för att det är därför dessa finns, även för oss!!)?

Och omvänt undrar jag, varför måste vi veganer vara 100% felfria, aldrig äta något med e-nummer och laga alla måltider från grunden med NATURLIGA ingredienser om inte alla animalieätare gör det? Vem hittade på den orättvisa regeln? Varför får inte vi äta oss till döds vi också om vi vill? Ja, jävlar, vad jag är less på idioti. Jag vill också ha rätt att äta mig till döds om jag vill, det är min rättighet lika mycket som alla andras, skillnaden är att jag inte vill att något djur ska behöva lida och dö och att det sannolikt kommer ta längre tid eftersom veganskt alltid är snäppet bättre än animaliskt, till och med när det handlar om skräpmat!

Jag vill också kunna äta EN animalisk maträtt, typ en lasagne från Dafgård som jag värmt för dåligt i mikron så den är lite fryst i mitten fortfarande, och sedan rata animaliekosten totalt för att jag tyckte den där lasagnen var äcklig, det vore också rättvist! Så gör nämligen var och varannan köttis, det har vi hört massor med gånger jag och sambon. Sedan ska jag lägga upp en bild på innehållsförteckningen på sociala medier och i ett upprört inlägg varna folk för animaliekosten då den är full av tillsatser, kanske jag anmäler lasagnen för falsk marknadsföring och uppmanar alla till bojkott då den inte borde få lov att kallas lasagne, med så mycket tillsatser. Så hårda är reglerna för veganska livsmedel, så det vore inte mer än rätt.

Vegokött och dylikt ska såklart jämföras med den animaliska motsvarigheten som vegomaten efterliknar när det kommer till hälsa, etik och miljö. Alltså är ett vegobacon alltid ett bättre val än riktigt bacon, vegofärs bättre än nöt- och fläskfärs, växtbaserat margarin som ska påminna om smör, t.ex Tre Oljor från Carlshamn, alltid bättre än smör etc. Förstår man inte varför har man blivit felunderrättad och bör uppdatera kunskaperna.

Låt för guds skull djuren vara ifred! De vill inte bli någons middag. De vill leva! HELA sina liv. NATURLIGT. Inte dö en onaturlig död för att många fått för sig att det onaturliga naturvidriga och grymma att ta någons liv är synonymt med naturligt bara för att vi alltid gjort så. För mig är det inte ett dugg svårt att vara vegan. Eftersom jag bryr mig om djur (alla djur!) och ömmar för dem som ingen egen röst har är det det mest självklara i hela universum. Alldeles naturligt.

Ps. Det finns till och med god vegansk fetaost nu, så det finns inga ursäkter längre, inte ens för fetaostberoende personer... Violife har en kanongod, t.ex. Greek style nånting heter den, så ingen PT på Tiktok behöver bli sprängfärdig av ilska för att det är fejkfeta utan fårmjölk. 😉 Pps. Redigerar eventuella stavfel om sisådär två år. Eller låter dem vara kvar med flit. Behöver jag lägga in en bild också? Äh! Använd din fantasi!

Tack för att du läser. 

 

 

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 11 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela