Veganska quinoabiffar med svamp & oliver
Quinoabiffar med svamp & oliver



Recept:
6 dl kokt quinoa (ca 3 dl okokt)
No Egg-pulver som ersätter 2 ägg
2 msk sojamjölk
2 msk ströbröd
4-5 msk vetemjöl
1 dl finhackad lök
4-5 normalstora färska champinjoner i små bitar
3 pressade vitlöksklyftor
Ett gäng svarta eller gröna, skivade oliver
Färsk, fryst basilika
Chiliflingor
Salt
Svartpeppar
Rapsolja till stekning
Tillagning:
Blanda äggersättningspulvret med vatten enligt anvisningarna på paketet i en bunke. Ha i sojamjölk och ströbröd och låt svälla i ca 10-15 minuter.
Blanda sedan i de övriga ingredienserna och rör samman till en kladdig smet; använd gärna händerna för att verkligen gegga samman allt.
Forma rätt små bullar direkt i handen; doppa den i kallt vatten så går det enkelt utan att det kladdar. Lägg i bullarna i en stekpanna allt eftersom och stek på mellanvarm platta; jag brukar ha 4:an. Efter att du vänt dem efter ett par minuter kan du trycka med stekspaden på den färdigstekta ytan för att på så vis trycka ut bullarna lite och forma till biffar. Tomatsås, avokadosås eller vad som känns gott för stunden... allt passar bra till... Servera med sallad, potatis eller andra valfria tillbehör. Kanske äta som burgare?