annelielizabeth.blogg.se

Kolloidalt silver - en hälsokur?

Publicerad 2017-06-08 04:58:00 i Hälsa,

 

Ja, men se här... hehe:

Behöver vi silver?

Nej. Det finns inga vetenskapliga belägg för att silver skulle vara ett livsnödvändigt ämne för människor.

Kan silver ha antimikrobiell effekt?

Ja, silver i form av joner/salt har antimikrobiell effekt. I sårsalvor och förbandsmaterial används silver i saltform, vilket alltså dödar mikroorganismer. Silver i rent metallisk form har däremot inte sådan effekt.

Finns det hälsorisker med att använda kolloidalt silver?

Ja, det kan ha skadliga hälsoeffekter, särskilt om man under längre tid använder produkter som innehåller kolloidalt silver eller silverföreningar.

Vilka är riskerna?

Nanopartiklar

Argyria

Det finns uppgifter om personer som efter lång tids intag av silver, även kolloidalt silver, har utvecklat så kallad argyria. Argyria ger en skiffergrå/gråblå missfärgning av framför allt hud och ögonvitor. Även inre organ kan missfärgas. Argyria är sällsynt, men missfärgningen är permanent och försvinner inte även om man slutar ta silverprodukter. Troligen krävs höga doser för att drabbas, men någon säker dos för att inte utveckla argyria är för närvarande inte känd.

Kan kolloidalt silver skada miljön?

Kolloidalt silver skulle kunna påverka miljön. Effekterna beror på i vilken form silvret förekommer, den giftigaste formen är den fria silverjonen. Framför allt påverkas organismer som lever i vatten. Silver har varit ett problem bland annat vid utsläpp från fotolaboratorier.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela