Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Hyckleri hycklera

Kategori: Hälsa

Äckligt hur många av livsmedelsföretagen som lurar oss med parafraser som vaggar in oss i falsk trygghet; eufemismer som "naturliga ingredienser" ger en sann bild om man bara ser till ordens egentliga betydelse, men en betydligt mer anmärkningsvärd sådan om man granskar kontexten... Estrella använder sig av detta knep, förmodligen för att hoppa på naturliga-råvaror-trenden; på deras chipspåsar står det att de enbart använder naturliga tillsatser; "All natural ingredients"... Men vad dessa tillsatser, som förvisso är naturliga, gör med dig, din kropp & hjärna, nämner de inte... Det är som att göra en svampsås och ha i flugsvamp och sedan proklamera att såsen bara innehåller naturliga ingredienser... Jo, vad fint, synd bra att man dör om man käkar den... Så det naturliga jästextraktets effekter håller de naturligtvis förbannat tyst om. För vem skulle vilja köpa chips om det stod att de kan framkalla dödsångest & andnöd, ge nervskador och få dig att börja fundera på om det där med självmord kanske skulle vara en idé värd att testa?! De flesta känner ju till att alla dessa mysko-effekter kan komma sig av smaktillsatsen natriumglutamat, eller E621 som det oftast betecknas som, men få känner till att man numera byter ut denna tillsats mot just jästextrakt som oftast innehåller glutamat och har samma smakförstärkande egenskaper. Jästextrakt är nämligen inte en tillsats utan en råvara, och man kan således undkomma alla långa förklaringar kring ämnet. Smart va?! Eller ett jävla hyckleri på ren svenska!Och hycklandet förtsätter; Både Estrella & OLW lovordar solrosoljan (som de använder till 100%) som är rik på fleromättade hälsobringande fettsyror, men de glömmer den lilla detaljen att dessa fettsyror fullkomligt förstörs och oxiderar vid upphettning (och sist jag kollade är fritering jävligt varmt!!)... Och så här håller de på och luras, de hycklande jävla livsmedelsföretagen! Jag hoppas de skäms! Om inte så kan jag ju tala om att jag gör det å deras vägnar...

Ps. Jag får nog skämmas, för de kan ju inte vara rakryggade och tillstå sina medvetet valda tillkortakommanden som sker på oss konsumenters bekostnad. Jag mailade konsumentkontakten på Estrella och frågade: 1. Vad, mer exakt, är jästextrakt? 2. Menar ni att era chips är bra och innehåller bra fetter? Deras svar löd som följer: 

"Hej !

Chipsen innehåller de fettsyror som finns i solrosoljan.

I april 2010 uppgraderade Estrella sina potatischips genom att ta bort smakförstärkare (E621, E627, E631, E635, etc), artificiella aromer och naturidentiska aromer. Sedan tidigare var de fria från artificiella färgämnen och konserveringsmedel. De enda E-numren som tillsättes är citronsyra och mjölksyra med naturligt ursprung. Denna förändring särskiljer Estrellas smaksatta chips från konkurrerande produkter som innehåller signifikanta mängder av smakförstärkare och naturidentiska aromer. Denna av konsumenterna efterfrågade uppgradering måste givetvis kommuniceras.

Estrella ville inte kommunicera negativa påståenden som tex "No glutamat added", "Inga onödiga tillsatser", "Inga konserveringsmedel", "Inga artificiella smakämnen", etc utan valde att kommunicera ett positivt budskap: "Bara Naturliga Ingredienser"/"All Natural Ingredients". Det påståendet har även används internationellt för att kommunicera liknande uppgraderingar.

Med vänlig hälsning

Konsumenttjänst
Estrella AB"

Så, nu tänker jag i alla fall bojkotta deras farliga chips och uppmanar härmed alla att göra likadant! Hade detta varit på Facebook hade det blivit en fet tummen ner för Estrella (och OLW och alla andra skithögar till livsmedelsföretag som medvetet lurar oss för egen vinnings skull! Skäms!!!!) Ds.

Pps. Frågan varför de använder jästextrakt vägrar de konsekvent att besvara... Dds.

Ingen kan lura tiden!

Kategori: Skönhetsidealet

Vansinnigt att vi försöker lura tiden och oss själva med diverse rynkkrämer och i vissa fall kirurgiska ingrepp! Jag tycker rynkor är vackert! Det hör till! Det är som man så ofta säger; "rynkor skvallrar om livserfarenhet" vilket enbart är av godo i mina ögon! Jag önskar vi fick se äldre kvinnor i reklamen!! Vilken reklam det än handlar om. Vi ska ju alla bli äldre - det går inte att komma ifrån. Men idag är det ju tabu att vara äldre än 20... Det verkar ju vara så tabubelagt att man inte ens diskuterar frånvaron av äldre i media som ett problem! Det är sällan man hör protester mot åldersdiskriminering. Man pratar om skönhetsidealet och nämner smalhetshysterin och den sjuka jakten på perfektion, men just ålderstecken som rynkor nämns sällan och vår jakt på ett evigt ungt yttre känns sorgligt nog som en accepterad jakt. Förmodligen är man som äldre, mogen, vis och luttrad betydligt mer lugn inför faktumet att vissa av oss (framför allt majoriteten av oss kvinnor) vägrar gå ålderdomen till mötes, vilket ju är en bra egenskap om man kan undvika att själv må dåligt och påverkas av skönhetsindustrins masshysteriska hjärntvätt, men samtidigt kan jag efterlysa lite mer engegemang från de "drabbade"...

Ju mer alfakaroten desto mindre risk för att dö!

Kategori: Hälsa

Är förtjust i det faktum att man kommit på att ämnet alfakaroten, som finns i bland annat morötter, pumpa, mandariner, grönkål mm förlänger livet! Jag har frenetiskt knaprat morötter så jag varit helt orange och tuggar fortfarande i mig dessa gula rötter för brinnande livet. Då är det ju fantastiskt att höra att det är så jävla bra för hälsan! Tidigare har man ju mest babblat på om antioxidanten betakaroten (det som gör den gula färgen) medan alfakaroten hamnat i skymundan. Man trodde förr att tillskott med betakaroten kunde vara bra mot allehanda åkommor, men har nu forstått att så inte är fallet - ensam kan den tydligen göra mer skada än nytta, den lille gynnaren. Precis som med de flesta ämnen verkar de bäst i kombination med andra, varför det också alltid är bäst att äta frukter och grönsaker framför kosttillskott där man plockat ut ämnena var för sig.Man har alltså sett att alfakarotenet har hög antioxidativ effekt och har förebyggande effekt på lever-, lung- och hudcancer! Och alfakaroten är i princip lika vanligt förekommande i grönsaker som betakaroten. Och det verkar inte finnas någon maxgräns utan tvärtom; ju högre halter av alfakaroten i blodet desto bättre! Ju mer alfakaroten desto mindre risk för att dö! Så för en gångs skull är kanske inte "lagom är bäst" ett motto värt att följa. Vad beträffar cancer, så är har man sett att det framför allt är mot luftrörscancer och matstrupscancer effekten är som störst.