Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

JULHELVETET

Kategori: Könsroller och invanda mönster

Nu är det som så att julen har bankat med sin jättenäve på vår port. Vare sig vi velat det eller ej har juuuuuulen svept förbi oss alla, och det är fan vedertaget att vi ska prisa och hylla denna högtid. Men jag skiter högaktningsfullt i Jesus jävla födelse! JO, jag GÖR det! Jag lovar!! Och alla andra eventuella anledningar till att fira julen är i princip lika ovidkommande! Vi har anammat en massa amerikansk dynga som blivit sinnebilden för vår vackra jul, och det gör det hela ännu mer illamåendeframkallande. Våra små söta, gråa tomtar som hjälper till i gård och stuga har helt och hållet glömts bort till förmån för en äcklig, falskt jovialisk, röd tomte som känns helt pedo! NÄR hände det?!

 

 

Har du en extremt begränsad inkomst känns julen mest som ett tungt ok att bära. Numer går nämligen julen ut på konsumtion och åter konsumtion, och det är ett helvete för dem som inte kan konsumera. Kommersialismen säger du? Jepp. Det säger jag. För den styr gemene man vare sig vi vill det eller ej, och det ger en enorm ångest för MÅNGA!! Tänk så skönt, om vi kunde sänka jul-ribban några hack och forma julen efter befolkningen istället för att skriva under på att julen som den ser ut idag är den enda rätta att blint följa!! SKIT i julen om den bara innebär en tung mörk ångeststen i din mage! Gör nåt annat denna förljugna jävla högtid om du hellre vill det!! INGEN tvingar dig att fira något dumt som du inte tror på för fem öre!!

Temple Grandin

Kategori: Allehanda anekdoter

 

Såg just filmen om Temple Grandin och har fortfarande kvar en ömmande klump i halsen (av flera anledningar...). Känner att det är så bakvänt alltsammans kring autism; En del människor får en enorm förmåga att se saker som vi andra är komplett blinda inför och vi tycker att de är konstiga och fyllda av begränsningar för att deras extrapåslag av kunskaper och fantastiska förmågor är (för oss) okända; för att de krockar med vårt snäva synsätt och, på riktigt, begränsade sinnen... Alla missförstånd och okunskap kring annorlunda personer (som de sa så jävla bra i filmen: "Different. Not less.") som bara leder till utanförskap gör ont att tänka på...  De har begåvats med något vi saknar och vi bör se det därefter också; som tillgångar snarare än störande fel.

 

Vilken människa, Temple Grandin! Hennes superhjälteliknande sinne andvändes av henne själv för att hjälpa djuren leva mer humana liv i djurindustrin, i vilken hon genast uppfattade mängder med fasansfulla missar som innebar extra lidande och stress för boskapen hon studerade. Se filmen själva, så slipper jag försöka mig på en mer ingående förklaring till den där ömmande klumpen i min hals.

 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Temple_Grandin

Den egna, fria viljan är ett minne blott

Kategori: Skönhetsidealet

"Alla vuxna människor måste ta eget ansvar för sitt handlande och måste få lov att ha en egen fri vilja!"

 

Det hör man ofta som svar på frågan varför man väljer att operera om sitt yttre och göra allehanda ytliga "förbättringar". Alla måste få göra vad de vill med sina kroppar! Jo. Så måste det ju få vara. Annars vore det fascism! Folk måste få ha en egen fri vilja; ett eget ansvar. Så långt är jag totalt enig. Men låt oss gå närmare in på vad den egna, fria viljan egentligen består av... Hur fri är den egentligen? Hur egen och personlig är den egentligen?

 

Jag menar att vi alla formas av den kultur vi lever i. Av tidens skönhetsideal, normer och trender som råder i stort. Vissa trender är efemära som kommer och går under tiden som andra är mer solida och florerar länge, länge... Till den kategorin hör bland annat smalhetsidealet som trots spott och spe överlevt och råder in i det sista...

 

 

Jag vill till och med påstå att vi inte bara formas utan även hjärntvättas (mer eller mindre beroende på omständigheter så som uppväxt, den personliga förmågan att tänka medvetet och kritiskt etc), och i och med denna indoktrinering har väldigt få av oss kvar den där egna, fria viljan. Vår vilja är i mångt och mycket styrd av framför allt media och det ingår i hjärntvätten att inte kännas vid detta. Många tror således att valet att operera in silikon i brösten, förstora läpparna med fillersinjektioner och lyfta ansiktet med botox, är ett särdeles EGET, FRITT och PERSONLIGT val. Jag säger att det är MEDIAS val. Jag säger att det är MEDIA (och tillika tidens kultur i form av mode, trend, norm och ideal) som gjort sin vilja till din. Utan medias oupphörliga skönhetsideal-kampanj skulle ingen frivilligt och självmant betala 35.000 kr för få silikonbröst! Då skulle inte folk lyfta bröst och ansikte i den enorma utsträckning som nu sker. Den egna, fria viljan finns inte! Vi är alla marionetter i händerna på pengakåta människor som lever på att vi är missnöjda med våra utseenden. Den egna, fria viljan är ett minne blott! Vi är förslavade, hjärntvättade små marionettdockor som bara lever med villfarelsen att vi gör egna, personliga val. Min uppmaning till folket blir därför: RECLAIM den egna, fria viljan! Låt brösten hänga och sladdra fritt i vinden! Var den du är och ge fingret åt alla elaka tankar som handlar om att du är ful och att du borde förändra ditt utseende, för  tro mig, min vän; det är inte DINA tankar!! De tankarna är INPLANTERADE från annat håll!! Så, snälla; försök förstå att det är så här det förhåller sig! Slut fred med din kropp och älska den precis så som den är och har blivit! Det är DIN kropp och ingen ska komma och tala om för dig att den inte duger som den är!