Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Storblommigt är mot naturen!

Kategori: Diverse tankar

Det är ett jävla tjat om den underbara våren nu! Redan i början av februari dras det igång; det är vårmode i kärringblaskorna (ut med det svarta och in med det vita, aprikosa och storblommiga helvetet!) och "Så blir du av med vintertröttheten". Ja, vissa är modstulna och trötta under vinterhalvåret och det är säkert inte spännande någonstans, men lika många är vi som känner precis samma tunga känslor under våren och sommaren, men det talas det mycket lite eller ingenting om; det är inte legitimt att må skit på sommaren. På sommaren ska man dyrka solljuset och aktivera sig utomhus 24 timmar om dygnet. Gärna kastandes kubb eller nåt annat ingen jävel normalt gillar att pyssla med. För sånt gör man på sommaren.Detta evinnerliga tjat om att våren äntligen är på intågande gör det knappast lättare för oss vår- och sommarlåga. Tvärtom får det oss att, förutom de vanliga återkommande ågrenkänslorna, även känna ensamhet och skam i vår deppighet eftersom man får intrycket att såna som vi inte existerar. Vi får inte ta plats så som vinterdepparna får.

Tänk om meteorologen på nyheterna sa "I morgon blir det troligen mulet och mycket regn; vad härligt!!" eller om någon enda tv-profil i rutan sa "Snart är äntligen hösten här med mörka, långa kvällar och kylig luft!" Det händer inte. Så kan man ju inte tycka. Man ska ogilla regniga, mulna dagar och dyrka soliga med klarblå himmel. Punkt. Är du av annan åsikt får du inte uttrycka den öppet, för det är mot naturen.

För mig är storblommiga, aprikosa sommarklänningar och hurtfriska sommaraktiviteter mot naturen och jag fullkomligen älskar mörk höst och är av åsikten den att ett majestätiskt åsk-och regnväder är vördnadsbjudande om något! Vackert väder är inte nödvändigtvis sol, sol och åter sol för varenda käft!! Om folk ska fortsätta dissa höst och vinter, och allt som hör dessa årstider till, stup i minuten, måste det fan bli lite rättvisa; fram med offentliga klagomål på sommar-och-sol-hysterin!! Och fram med lovord om höst och vinter! (Och att prisa Herren Jesus och Gud han själv runt jul gills inte!!) Vi som ogillar våren och sommaren vill inte få dessa båda årstider nertryckta i halsen lagom till dess att man just svalt sista semlan för året!! Lika lite som höst- och vinterdepparna vill få våren och sommaren serverad redan i början av augusti! Låt varje årstid få lov att ta sin tid och låt folk vara deppiga när de faktiskt är det. Vi har fan rätt att vara deppiga året om! Depressionen är inte vissa få "normala" människor förunnad. Tyvärr.

Säljes del 5; viktminskningspreparat, smycken, kläder mm

Kategori:

Min ambition att få in pengar fortsätter i form av blogg-loppis (bloppis) del 5. Maila mig på eli.varga@hotmail.com om du hittar nåt du vill köpa. Alla priser är diskuterbara och frakten kan absolut bli billigare; den angivna frakten är ungefärlig och jag samfraktar gärna flera saker i samma paket för att få det så billigt som möjligt.

45. Blandade smycken; halsbandshängen, örhängen mm: 35 kr 12 kr i frakt = 47 kr
46. Zebrarandig skjorta i sammetsliknande tyg; strl S; 30 kr + 24 kr i frakt = 54 kr


47. Dvd-filmer; 3 i 1; Rose, Walk the Line och Great balls of Fire (alla har svenska undertexter); 25 kr + 12 kr i frakt = 37 kr


48. Dvd-film; 2 i 1; Alien VS Predator + Alien( den första) (båda har svenska undertexter); 25 + 12 kr i frakt = 37 kr


49. Två halsband och ett armband; 20 kr + 12 kr i frakt = 32 kr


50. Hälsopaket; Omega-3-kapslar + krill + Night Detox; 100 k + 12 kr i frakt = 112 kr


51. Viktminskningspreparatet HOPE; 90 kapslar per paket (har sammanlag 4 paket; maila om du  är intresserad av fler än ett så fixar jag det; absorberar fettet i maten med hjälp av fibrer från kaktus; Nypris; DYRT UTAV HELVETE!!! Minns ej exakt, men två paket kostar normalt ca 500 kr!!!!

MITT PRIS; 1 paket: 150 kr + 12 kr i frakt = 162 kr (det är fyndpris!!)


Nolltoleransen bör också gälla djur

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism

En man sparkar sin hund och binder sedan fast den i sin bils dragkrok och kör iväg; med hunden släpandes efter längs gatan... Mannen kör i diket, vilket räddar hunden som hamnar i ett annat dike... med trampdynorna bortnötta... hunden omhändertas av veterinär och får bandage om alla fyra tassar, men det är inte klart huruvida den ska omplaceras eller inte. Mannen är misstänkt för djurplågeri och av brännmärken samt andra skador på hunden att döma är detta barbariska utfall inte en engångsföreteelse utan har hänt tidigare. Min fråga är: HUR I HELVETE KAN DET VARA EN FRÅGA ATT DISKUTERA OM HUNDEN SKA OMPLACERAS ELLER INTE?! Det går jävligt bra att driva frågor om nolltolernas när det handlar om människor som far illa i hemmet; men djuren då? Hade det handlat om en unge som blivit utsatt för sån här tortyr hade socialen omedelbart kopplats in och ungen hade satts i fosterhem inom loppet av två sekunder, samtidigt som förövaren hade fråntagits sin rätt som vårdnadshavare.

NÄR ska vi börja behandla djuren med respekt? NÄR?! Varför inte införa nolltolerans i sådana här fall och se till att 1. Hunden (i det här fallet; läs annars djuret) omedelbart omhändertas och får en ny, snäll familj? 2. Hundägaren (i det här fallet; läs annars djurägaren) fråntas rätten att åter ha hund eller annat djur i sin ägo? Jag kan omöjligt förstå hur det kan vara en diskutabel fråga om hunden ska omplaceras; hur jävla hjärndöd får man vara egentligen? Detta var ju ett solklart fall där det var uppenbart att hunden farit illa långt tidigare. Givetvis kommer detta upprepas om ägaren återfår hunden. Ska den behöva dö för att folk ska reagera och hjälpa den till ett bättre liv undrar jag! Då är det liksom aningen för sent...