Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Skinnflådd räv - en galen trend

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism

En mössa (som inte ens är snygg någonstans!) har blivit omåttligt populär bland vissa människor. Människor som inte bryr sig ett skvatt om hur denna vämjeliga mössa kommit till. Mössorna pryds av en pälsboll; gjord av äkta rävpäls, ofta blåräv. Här i Sverige är sån skit förbjuden, tack och lov (och inte för att folk direkt bryr sig om rävarnas liv utan för att det inte är lönsamt att följa de krav som ställs på en rävfarmare...), men motsägelsefullt nog är det fullt tillåtet att importera päls från andra länder som fortfarande har rävfarmer.

Hur fan har detta kunnat bli en sådan trend?! Och vad gör just den äkta pälsbollen så förbannat åtråvärd när det inte är en käft som kan se skillnad på äkta och fusk?! Det finns för i helvete plagiat-päls man kan använda till de där små fula bollarna! Varför gör man inte det om man nu prompt vill springa runt med en sån där hemsk tingest på sin hjässa?! Det handlar om en liten tuss på toppen av en mössa... INGEN skulle märka om man bytte ut den riktiga mot en i fejkpäls! Jag lovar! Men RÄVEN skulle märka STOR skillnad!!!! 

Vi har ingen rätt att döda en annan varelse för att skinnflå den och göra mode av dess skinn!! Varför tar vi oss sådana rättigheter?! Hur kan man inte reagera med förtrytelse och sorg över det faktum att så många fullständigt skiter i djuren som fått offra sina liv?!! Jag blir snart galen (ja,  om man nu kan bli mer galen på det oändliga djurförtrycket än vad jag redan är det vill säga...) på människors totala dumhet!! När ska folk börja använda hjärnan; jag bara undrar!! Prova någon gång; jag lovar att ni inte dör av det!

Energisnålt att vara vegetarian

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism

Ett av de mest korkade argumenten mot vegetarianism är (förutom det där tjatiga "vi människor har ätit kött i alla tider" då förstås, men det är så dumt att det inte ens räknas som ett regelrätt argument) är att vi vegetarianer äter upp djurens mat!!! Hahaha!! De som säger en sådan korkad sak tänker inte på: 1. Djur finns numer i extremt, överdriven stor skala eftersom vi föder upp dem i djurindustrier; det är inget naturligt antal kossor, grisar, får, hönor mm som existerar på vår jord idag; det är en mastodontuppfödning utan dess like enkom för köttindustrin. 2. Djuren äter upp vår mat i och med detta; största delen av all mat - alla vegetabiliska grödor - som normalt skulle kunna mätta många hungrande magar runtom i världen går nu omvägen via kon, för att vi sedan ska döda och äta den istället för grödorna som blir djurfoder, och det vill inte säga lite grödor (80 % av världens alla sojabönsodlingar går till djurfoder och ca 330 000 ton (!) importeras till de svenska djuruppfödarna!

Fördelningen är alltså, som ni förstår, väldigt skev. Ta USA som exempel; där drar djuren i djurindustrierna i sig omkring fem gånger mer säd än det amerikanska folket! Att producera animalier kräver enormt mycket mer energi än att producera vegetabilier; Det går åt enormt mycket mer energi att föda upp djur än människor. Och för att återgå till det stupida argumentet att vi vegetarianer tar djurens mat kan jag ju även påpeka att djuren tar  vårt vatten! Inte bara mitt utan även ditt! Det går åt töntigt stora mängder vatten i djurindustrin; för att få ett enda kilo kött behövs så mycket som 100 000 liter vatten!!! Då kan ni kanske tänka er hur idiotmycket vatten det går åt per djur, och så gångar ni det med antalet djur som föds upp varje år... Hmm... Och så säger vissa att vi tar djurens mat! Vi lider för i helvete brist på mat och vatten! Folk dör av uttorkning och svält!! Över en miljard människor lider brist på rent, friskt vatten!! Vi borde kanske fördela vattnet och grödorna där det bäst gör nytta istället för att låta det gå den långa och totalt onödiga omvägen via kon!

Och eftersom det går åt så enormt mycket energi för att djuren ska växa upp och bli saftiga middagsbiffar på kadaverätande människors tallrikar måste det odlas multum, och för att vi ska kunna odla så tokmycket sojabönor som krävs behövs det förstås mark. Den finns inte, så man tvingas skövla enorma regnskogsområden (i Brasilien för att bara nämna ett ställe). Och vad det innebär för djuren som lever i denna tropiska skog kan ni ju räkna ut själva... Det är enkel matematik; ju mer kött som konsumeras desto mindre skog blir det kvar. Och går inte marken till odling av djurfoder blir den betesmark för djurindustriernas nötkreatur... Så, hur var det nu? Vem äter upp vems mat?

Altruism i min tvättstuga

Kategori: Allehanda anekdoter

Hon var kort och satt och hennes hår på huvudet var lika kolsvart som det som prydde hennes vårta på hakan. Hon var en vänlig själ i min tvättstuga; hon tog ut min blöta tvätt ur maskinerna, släpade in den till rummet bredvid och torkade allting åt mig i torktumlaren. Hon kunde lika gärna ha lämnat tvätten blöt för mig att hämta; vilket inte hade varit mer än rätt eftersom jag helt glömt bort tiden och således även min tvätt. Men hon var av den hjälpsamma, goda sorten och hennes generösa gest må vara vardagligt modest, men för mig var det en värdefull och värmande handling som fick mig både rörd och tacksam.