annelielizabeth.blogg.se

SLUTA HEILA ARLA!!!

Publicerad 2020-06-18 05:07:00 i Djurrättsfrågor & veganism,

Varför är det inte upplopp på gatorna mot djurindustrin?
 
Den dagen vi människor sluta heila till Arla-reklamen finns det hopp!
Människor betyder något.
Människor står över allt.
Människor allena.
Eller?
 
För det mesta är det ju så, då människor gärna ser & protesterar mot förtrycket inom sin egen ras, sin egen art. Metoo. Black lives matter. Vi är alla feminister och antirasister!! Vi står alla upp mot homofobi!! Underbart. Vi ser förtrycket som pågår runt oss, och vi protesterar högljutt emot det som vore vi själva drabbade fast de flesta av oss mest sitter där hemma i sin heterosexuella, vita lilla luddiga likgiltiga tillvaro framför Paradise Hotel och pillar sig själv i naveln utan egentligt engagemang...
 
Varför hörs inga världsomspännande protester av samma mått mot djurindustrin?
Jämförelsevis är det enkom mindre, lokala försök till någon form av allians mot det evinnerliga djurplågeriet...Och emot denna lilla allians uppkommer ju också alltid ett visst förtryck... 
 
Jag och många med mig väntar på DET upploppet.
DEN protesten då den globala massförintelsen och slavindustrin på riktigt ifrågasätts. Vi väntar på DEN stunden då folk tar upp djurrätt jämte mänskliga rättigheter. DEN stunden det inte längre handlar om att en liten granskad gård som fått skäll i SVT läggs ner, samtidigt som allt annat djurförtryck för lov att fortsätta parallellt som om inget hänt. Den stunden då alla unisont slutar att heila till Arla-reklamen och istället ger dem fingret!!!
 
Men men, nu är det som det är kära folk, och jag tänker att en liten hitlerhälsning på fredagkvällen nog kan stärka en trött arm. Man kan tänka sig att mannen i hushållet främst får uppgiften att leda resten av det undermåliga hushållet, då han i egenskap av just man får lov att axla rollen som den härskande herren i huset. Man kan då tänka sig att han leder, låt oss säga tre damer - det är förslagsvis en yppig liten fru, och två döttrar. Dessa är dock av det svagare könet så han axlar naturligtvis ledarerns roll i detta heilande.
OBS! Ni äldre må göra denna övning med stor försiktighet då hetsheiling kan innebära förslitningsskador och i värsta fall akut dislokation! 
 
 
 

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela