Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Speciesism

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism, Vegansk mat

"Speciesism (av engelska species som betyder art) innebär diskriminering baserad på arttillhörighet."
Simpelt: När folk tänker så här: "Men gud vad hemskt att de äter hundar i Kina!" men samtidigt blundar när folk äter kossor och grisar utan att blinka... Detta att ge en art högre status än en annan... det är illa. Det handlar faktiskt om LIV. Alla vill leva. Alla har rätt att leva. Kossan, kalven, fåret, lammet... alla! Varför har vi bestämt att det är okej att äta upp djur? Det att vi alla har ätit kött sedan urminnes tider fungerar dessvärre inte som argument. Idag 2016 när vi inte behöver göra det - varför fortsätter vi? För att det är gott med kött? Gott med ett släckt liv som inte längre får leva? Är det verkligen gott? Eller har det att göra med tillagning och kryddor kanske? Men! Vafan! Nu är det sommar och jag VILL grilla kött! Jag tycker det är så himla jobbigt när du hela tiden försöker få mig att äta en gurka istället för en blodig biff - för jag vill haaaa den där blodiga biffen!
Well. Vill du det verkligen? Om du visste att du kunde äta lika gott utan blodet?
 

Ola Salo är briljant som Hedwig

Kategori: Könsroller och invanda mönster

Har nyss varit på Göta Lejon och sett Hedwig and the angry inch med bästa vännen och... ja, normbrytare är ju ordet - som vackert tema för hela kvällen: Vi ska, och vi BÖR, bryta normer. I stort som smått. Är du kvinna eller man? Tänder du på män eller kvinnor? Vet du inte? Känner du att du skiter i vilket? Passar du inte in i någon kategori? Spelar det någon roll eller ska vi försöka fokusera på vem du verkligen är som person innerst inne? Detta med etiketter och kategorier, fack och tydliga roller vi spelar i livet... I en vacker värld skulle vi slopa allt vad etiketter och benämningar heter. Det enda som spelar roll är att du är den du är. Vi måste våga hylla individen samtidigt som jag förstår behovet av att känna samhörighet, att man inte är ensam, att man ingår i något större än en själv då det finns fler som är som en själv. Men jag kan bli mer förvirrad än hjälpt av alla benämningar...  Som jag nyss sade: Ibland blir alla dessa fack och kategorier bara för mycket. Jag tror det kommer ske ett överslag snart som likt en tsunami spolar bort behovet av att placera sig själv i ett fack. Eller, rättare sagt; jag önskar det kunde bli så, men jag inser vi har en bra bit kvar att vandra för att nå detta...
 
Ta ingen skit! Vi Misfits är rock`n´roll! Så sjöng Hedwig (Ola Salo) samtidigt som rockstjärnor och transor mfl visades på tv-skärmar... och jag började böla när Divine dök upp på en skärm...
 
I TV 4:as Nyhetsmorgon sades att man hoppades att ingen skulle gå från föreställningen opåverkad, och jag kan skriva under på att jag blev berörd. Jag kände ett tag att, jodå! Jag kan detta! Jag tar ingen skit och jag rockar! Jag försöker vara fullt ut! Skulle dock behöva höra det varje dag för att tro på det, men denna kväll funkade ändå som en energigivande afton som jag inser behövdes mer än vad jag vågar erkänna. Hedwig... Ola Salo har tveklöst gett Hansel & Hedwig liv, precis som John Cameron Mitchell och det är som att denna person finns på riktigt!
 
 
 
 
 

Det har vi gjort i alla tider - ohållbart argument

Kategori: Könsroller och invanda mönster

Vad kallar du dessa bakverk?

 

Det människan alltid gjort behöver inte per automatik vara rätt! Vare sig det handlar om "vi har ätit kött i alla tider!" eller "Vi har alltid kallat chokladbollen för n*gerboll". Det där att man gjort en sak länge och därmed tror det är okej... alltså? Vad?! Lägg ner det där bara - rakt av. Tänk snarare totalt tvärtom: "Nu har vi gjort detta sedan urminnes tider - låt oss granska hur vi egentligen förhåller oss till detta idag 2016. Efter lång tid bör man nog uppdatera ett och annat med nutida ögon och inte bara fortsätta i gamla mossiga spår av gammal trygg vana.

Läs:
"Jag får höra folk säga "men vi har alltid sagt n*gerboll" och "till och med på min mormors tid sa de n*gerboll". Det får mig att fundera: Varför tror ni det var så? Har ni glömt bort att synen på mörkhyade under "er mormors tid" var ännu värre än nu? Har ni glömt bort att rasismen var så mycket större förr? Har ni inget logiskt tänkande så ni kan förstå att ordet n*gerboll ej användes för att hedra mörkhyade, utan snarare tvärtom?

"Men det finns ju finska pinnar. Det är rasistiskt." Finska pinnar är skapta i Finland. "Då får vi sluta säga vitlök också då". Om du på fullaste allvar jämför ett ord som n*ger med lökar tycker jag synd om dig. Du kan inte ha någon verklighetsuppfattning."
Läs hela: http://nyheter24.se/debatt/792888-ngerboll-ar-rasistiskt-och-saol-gor-helt-ratt-som-tar-bort-det