Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Vad gör dig hungrig?

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism

Kloka Rickard Söderberg tog upp detta ämne i ett blogginlägg, och jag är verkligen helt enig med allt han skriver. Många köttätare vill ju mena att vi människor är ämnade för köttkonsumtion och att det är helt naturligt. Instinkten säger oss helt sonika att vi vill äta upp djuren. Ja, så är det. Punkt. Evolutionen säger detta. Minsann.
 
Så; ponera att du varit utan föda i en jävulusiskt lång period och att du då har att välja på att äta en ko och en massa frukt, nötter, bär mm. Vad gör du? Vad säger just din instinkt åt dig att göra? Hoppar du på kossan i hagen och försöker döda denna för att äta? Eller plockar du bär, frukt, nötter? Bara en simpel fråga. Evolutionen har fått människan att överleva. Genom animalier. Säger de flesta. Så. Min fråga är: Nu då? Ska vi anamma denna evolutionsteori i 2000 år till, tills vi helt sonika dödat hela jordklotet? Det är nämligen precis vad som kommer ske om vi anammar denna teori framöver.
 
Vad gör dig hungrig?
 
Detta?
 
Detta?
 
Detta?
 
Detta?
 
Detta?
 
Detta:
 
Detta?
 
Detta?
 

Ta inte bort dina vänner - det är inte de som orsakar blodet!

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism

Jag har varit med om det. Mina vegetarian-/veganvänner har varit med om det. Det att man blir bortpetad från Facebooks vänlista. Varför? För att ens "vänner" inte orkar med ens aldrig upphörande åsikter (inlägg, bilder) mm som rör den makabra djurindustrin, vilken man motsätter sig å det grövsta. Varför tar man bort en vän av den anledningen? Jo, förmodligen för att man som "vän" äter kött och blir illa till mods av att ständigt bli påmind om att det finns en massa människor som anser att det är illa att konsumera detta, främst för de oskyldiga, stackars djurens skull, men även av andra anledningar. 
 
Verklighetens blodiga ansikte sticker såklart i ögonen och bilder som visar hur djuren de facto har det kan givetvis vara enormt jobbiga att skåda - för oss alla. Men varför ta bort en vän som vill visa detta på Facebook? Varför inte bara scrolla förbi det man ej vill se? Varför inte ändra sina inställningar på sitt konto så man slipper just dessa uppdateringar i nyhetsflödet? Varför ta bort en empatisk vän när det man istället bör göra är att ta bort köttet från sin middagstallrik?
 
Gillar du inte den här bilden?
 
 
 
Eller denna?
 
Eller denna?
 
Så... är det bästa sättet att motverka bilder som dessa att blunda för dem? Tror du att dessa bilder är tagna ur en fantasivärld skapad av rabiata veganer?
 
Hur ska man få bukt på dessa bilder som avslöjar hur djuren har det? Att ta bort de vänner man har på Facebook som protesterar mot detta blodiga och synnerligen sjuka som våra stackars djur är med om för att bli till VÅR MIDDAG? NÅ? Ta bort köttet från din tallrik och jag kan garantera dig att dessa bilder inte kommer kännas fullt så ångestladdade längre, eftersom du då kan känna att i alla fall DU inte bidrar till blodet som flödar i slakterierna. Jo, det är alltid jobbigt att se och veta hur det förhåller sig i djurindustrin, men att bli "stucken i ögat" av fakta kommer ej mer ske, ty du gör i all fall vad du kan för att hjälpa de som ingen talan har; djuren!
 
Ta inte bort dina ödmjuka, kärleksfulla, empatiska vänner för att du inte gillar fakta. Det är inte dina vänner som orsakar blodet!!!
 

HUR alternativ är du?

Kategori: Trender

Handen på hjärtat; vet du inte riktigt om du gillar en låt innan du googlat på gruppens namn, hört dig för bland de "alternativa" och kollat upp de som skapat musiken? Känner du att du inte vill "äventyra" din alternativa sida genom att helt sonika handla kläder efter totalt eget huvud, utan känner ett behov av att kolla upp lite innan; kolla upp om det är "okej" eller ej att köpa ditten och datten av oro för att vara för "vanlig"? VAD är alternativt? Uppsprejat, tuperat lila hår, vitt puder och svart läppstift? Jo. Absolut. Visst. Det är knappast vad H&M-modellerna satsar på när de smajlar in i trendsättarnas fjösiga, lama och gråa svenne-banan-kamera. (Det är de för fega för...) Det är både snyggt och en smula ovanligt så sett... Absolut! Säger inget annat! Men HUR alternativ är du? Egentligen? Hur många andra i din umgängeskrets springer runt med exakt samma frilla som du - när du tänker efter? Hur mycket är du och hur mycket är något kommet från en mall som handlar om att du, i egenskap av just "alternativ", skall vara och se ut på ett visst sätt? Handen på hjärtat?! 
 
Det finns knappt en enda genuin och sann alternativ människa! Ledsen att säga det högt, men hur mycket en del än försöker görs ju dessa försök inom mallarna för vad som är okej... Inte alls genuint alltså, och således inte alternativt heller.
 
Det är få förunnat att våga vara sig själva på allvar - oavsett om detta innebär att man inte platsar i en viss kategori för "det unika och alternativa" som folk skapat genom tiderna. En sann alternativ människa, enligt min mening, är en människa som helt och hållet går in för att vara sig själv, oavsett vad detta innebär i fråga om kläder, accessoarer, musikstil etc. DET är det sanna alternativa!!! Fuck färdiga paket där man ska ha vissa attribut för att anses tillräckligt udda!!! Fuck alla jävla mallar och kategorier och VIPS; DU ÄR EN SANN & ÄKTA ALTERNATIV INDIVID!!!! Vill du vara alternativ på riktigt? Tja... VAR DIG SJÄLV!!!!!
 
Alternativa:
 
 
Andrew Eldritch (Sisters of Mercy); lirar ena dagen live i orange sarong och andra dagen i neongul t-shirt och simpla brallor. Inte särskilt mycket gotisk svartrock där inte alltså... Alternativt? Ja! I allra högsta grad!
 
Jag har säkerligen de flesta "godkända" attribut för att passera som en "alternativ". Jag har gaddningar, piercingar... jag klär mig allt som oftast i svart och lyssnar aldrig på Britney Spears... Grejen är att om/när jag slänger på mig en lila/petrolfärgad/mörkblå, indisk tunika med brodyr anses jag uppenbarligen inte längre som "alternativ" enligt paragrafryttarna som påstår sig vara så himmelens alternativa. Det blir sannerligen kul ironi... Om jag har på mig ett par knallgröna plyschbrallor ingår nämligen inte dessa i det "alternativa" facket... Tro mig; jag är snart 32 bast och jag har stött på detta om och om igen; dessa regler för vad som är alternativt och inte. *SUCK*
 
Att folk som nyttjar dessa regler inte hajar att de är lika begränsade och skitnödiga som de som slaviskt handlar den senaste soffan på Ikea är för mig en gåta!!! 
 
Obs!!!!!!!!! Viktigt: Bara för att jag nämner tuperat lila hår, vitt puder och svart läppstift betyder givetvis inte det att jag syftar på nån enstaka person! JAG gillar lila hår och svart läppstift :) Jag ifrågasätter bara ( som vanligt) allt som handlar om fasta mallar och detta att följa ett ideal, vilket jag anser vara något begränsande för oss alla :)