Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Har sagt det förut...

Kategori: Könsroller och invanda mönster

Har sagt det förut, men säger det igen till den tröga allmänheten som uppenbarligen är hjärntvättad...
 
JAG mår bra av att vistas i mörka rum! JAG vantrivs i ljusa, avskalade (och enligt mig opersonliga) rum! Alltså: För MIG innebär ett mörklagt hem något högst positivt och hemtrevligt. Jag mår verkligen inte ett dugg bättre av att vistas i ett ljust hem eftersom det inte är jag för fem öre. Jag trodde faktiskt lite mer om folk än så, men det är uppenbart att gemene man drar kraftiga paralleller med mitt "mörka, dystra och synnerligen deprimerande hem" med exempelvis mitt behov av antidepressiv medicinering.
 
Förlåt om jag skrattar, men den konklusionen är ju så dum att man inte kan göra annat! Jisses! Förstå den simpla saken att vi alla är olika och därmed föredrar olika färger, olika inredning, olika kläder, olika musik. Något som jag fullkomligt älskar kan således vara rena hatobjektet för någon annan och vice versa. Så måste det ju få lov att vara!!! 
 
JAG skulle gå runt och kräkas lite i munnen dagligen om jag tvingades ha ett "ljust och fräscht" Ikea-hem utan minsta personlighet!! JAG får multum med negativ energi av ljusa, avskalade väggar!!! Vi ÄR olika och man kan bara inte leva i tron att en mörk färg tangerar en mörk känsla! Då är man ju helt sonika korkad så det förslår! Men... man skaaaaaaa ju vara så jävla "normal" - ska man inte? Ikea och LJUSA; FRÄSCHA ytor is da shit?! HUR scheissnormal är du?!!!
 
 

Är vi sjuka ännu?

Kategori: HBTQ & sex

Ända fram till 1979 fanns homosexualitet med som en av många andra sjukdomar enligt Socialstyrelsens definition på dessa. 1979! Det var ju igår!!!! Två år senare föddes jag; bisexuell. 
 
Jag undrar hur mycket av denna sjukdomsstämpel som egentligen är raderad. Hur mycket som egentligen bara raderats ut på pappret men som i själva verket lever kvar i allra högsta grad. Vi lever fortfarande i ett sannerligen heteronormativt samhälle - det ser man hela tiden! Överallt basuneras det heterosexuella ut som det mest normala och självklara. Ser man ett homosexuellt förhållande på vita duken sker detta inte som vore det en självklar sak utan under parollen "Homofilm!" - ungefär som "Vi måste varna känsliga tittare..."
 
Ta bara den lilla bifogade broschyren jag fick i och med en beställning av Fritt flyt (Omega 3-kapslar) med en kille och en tjej som nojsar lite lagom sunt och hälsosamt på framsidan... När får man se två av samma kön nojsa lite gulligt på reklambladen? 
 
Det optimala livet? Man + kvinna + barn?

"RÖR INTE VÅRA TRADITIONER!"

Kategori: Könsroller och invanda mönster

 
Vad bra att någon tagit upp detta!! Har själv undrat vafan som är så viktigt med "våra svenska traditioner" och tänkt att det osar unken rasism om hela Facebook. "Gilla om du vill att den här scenen ska fortsätta sändas" och en länk till Kalle Anka-klippet vars scen med den svarta dockan skall bort... Jag tyckte också det var överdrivet det där med pepparkaksgubben (har dock inte hört om att artikeln visade sig vara ett misstag) men att bli så upprörd för att "våra traditioner" hotas..?! Våra traditioner - våra SVENSKA - är mossiga & arkaiska och behöver lite frisk luft tycker jag! DÄ Ä GÖTT MÄ KÖTT! PÅ JUL SKA EN HA JULSKINKE! SIEG HEIL! Sedan undrar jag hur många av de ickeinhemska svenskarna, med andra seder och bruk, känner när hela svenska folket visar sin förtrytelse och basunerar ut sin "svenska stolthet" de är beredda att gå i döden för. Skärp er för fan! Jag känner mig inte särskilt stolt över min svenskhet om det är detta vi ska stå för! Tycker vi ska fortsätta bemöta alla dylika uttalanden av typen "RÖR INTE VÅRA TRADITIONER!" med ett unisont gapflabb. Annars kan vi alla lika gärna rösta på Sverigedemokraterna i valet.
 
 
Och låt mig undra; om man höjer sin röst mot djurplågeri, morbid djurslakt och dylikt rycker folk på axlarna; anser att man är en bråkmakare och säger "ORKA!" men fan, vilket engagemang det kan bo i samma människa när det kommer till... VÅRA SVENSKA TRADITIONER. Fin prioritering, folk! Verkligen!