Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

South Park-avatar och annat livsviktigt

Kategori: Allehanda anekdoter

Roade mig med att göra en South Park-avatar förut, men hittade inte det rätta håret... nåt mellanting mellan dessa båda borde funka, eller?
 
 
 
Har börjat med South Park-nostalgi-maraton här hemma med min älskling. Den serien är bara för skön!!!! Har sett de flesta avsnitten redan, men de tål tveklöst att ses om och om igen :) Har att göra ett tag om man säger så... Finns ju multum med säsonger!! Har lyckats läsa en del på sistone också. Alltid lika välkommet med dessa läsperioder som infinner sig med hyfsat jämna mellanrum. Har plöjt "3096 dagar" av Natascha Kampusch (jobbig men ändå bra och med ett ljust slut trots allt elände), "En liten smula underbar" av Dawn French (underhållande lektyr; debutroman av en av världens bästa komiker alla kategorier!!), "Svikaren" av Katarina Wennstam (spännande bok som gav föga motivation till fortsatta löpturer nere i Norra Hammarbyhamnen...), "Baddaren" av Emma Hamberg (lättläst och underhållande) samt "Förhäxad" av Björn Hellberg (också bra, spännande och lite av en sträckläsningsbok som inte avslöjade sanningen för hastigt). Nu har jag dels börjat i "Äta djur" av Jonathan Safran Foer (läsvärt men sorgligt då man ju blir påmind om djurförhållandena i världen som lämnar mer än allt övrigt och lite till att önska...) och "Midvinterblod" av Mons Kallentoft. Mest inne på deckare och kriminalromaner... parallellt med mer faktabaserad lektyr - det passar mig utmärkt. 
 
Underbara Dawn French:
 
Joggade nyligen iväg i natten för att köpa cigg på 7 Eleven på Götgatan - som den okloka rökare jag råkar vara just nu. Hälsan kommer sannerligen inte i första hand för tillfället... Fick dock en anledning att röra en smula på min, annars så förslappade, röv. Alltid något. En och annat fyllo ute - mest ungt folk... Slapp dock bli yxmördad. Phjuu!!!
 
 
För att fira det lyssnar jag nu på denna sköna version av Abbas "Gimme! Gimme!"; http://www.youtube.com/watch?v=sXZa37DjtAE&list=PL92sxAtloaFgP8rhcBfKsNo_52KrCFAv2&index=13
 
Har ju blivit med katt igen, så nu bor två vackra pantrar här hemma. Ville så himmelens gärna hitta en kattkamrat till Movitz och letade ett tag på Blocket efter en lämplig kandidat. Mailade flera annonsörer och fick snabbt svar från främst en som hade katten "Blixten" till salu. Han kändes rätt (katten - inte annonsören!) och han kom hit på prov alldeles nyligen. Det kändes helrätt medsamma och jag insåg snabbt att jag ville behålla honom. Han heter nu Lakritz. Han är yngre än vår fina Movitz, men åldern till trots betydligt större. Han är, precis som Movitz, kastrerad och lugn. Nåja... lugn och lugn... han och Movitz verkar ju vilja ha ihjäl varandra här hemma stup i kvarten, men jag intalar mig själv att alla kattfajter mest sker på skoj. Det låter dock som att de håller på att mörda varandra emellanåt.. Jaja... hur som helst.. det känns skitroligt att ha dessa pantrar under samma tak och jag är glad att Lakritz är större än Movitz - annars vetefan om jag klarat av att se skillnad på de små liven - de är nämligen extemt lika. Lakritz är dock helt svart till skillnad från Movitz som har sin lilla vita fläck under hakan. Här kommer lite bilder på mina fina kissekatter;
 
Lakritz:
 
 
 
 
 
 
Movitz:
 
 
 
 
Movitz är ju redan van vid att gå ute på vår innergård för sig själv och eftersom Lakritz forne ägare berättade att hans kisse också varit ute mycket dröjde det inte alls länge innan jag tog ut honom tillsammans med Movitz. De har varit ute ihop ett par gånger sedan Lakritz ankomst, och mig veterligen har dessa rövarstråt funkat smärtfritt. När jag släpper ut dem kutar de dock åt varsitt håll, till mitt förtret (hoppades liksom att de skull joina varandra och att Movitz skulle ta hand om "lillbrorsan") men en kväll då jag glömde bort tiden och gick ner för att hämta upp dem möttes jag av två lysande ögon som spejade in genom portens glasfönster; det var Lakritz, och när jag sedan öppnade porten fann jag Movitz sittande intill honom... :) De måste ha lessnat på att vara ute i kylan och Lakritz måste ha fått guidning av Movitz för att hitta till rätt port :) Haha!!! Undrar hur länge de suttit där ute och väntat på att tröga matte skulle släppa in dem... :)

Varför fortsätta i blindo?

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism

Allt som oftast känner jag mig bra jävla modstulen vad gäller köttkomsumtionen i världen. Det känns som att folk vägrar öppna ögonen och tillstå hur fel det är med denna kosthållning som endast bidrar till en totaldemolerad miljö samt ond bråd och blodig död för alla djur som äts till middag. Som endast bidrar till ett hemskt inhumant och makabert synsätt som handlar om att djur är mindre värdefulla individer som blott finns till för oss, högre stående människor, att utnyttjas. Blir verkligen ledsen av allt detta! RIKTIGT ledsen!! Kan verkligen inte förstå hur det kommer sig att folk är så svaga i hjärtats trakt; så empatifattiga och blinda. Kommer aldrig förstå hur man kan tycka att det någonsin kan vara okej att döda en annan oskyldig varelse för att äta denna när det, för det första, inte ens behövs rent näringsmässigt och det, för det andra, dimper ner sjukt många forskningsrapporter stup i minuten som påvisar hur hemskt alla djur har det, innan de blir mördade för vår skull. Forskningsrapporter som svart på vitt visar oss alla hur fel det är med denna djurhållning och köttkonsumtion vad beträffar vår stackars miserabla miljö - som lider mer och mer för var dag som går. Jag kan bara inte förstå hur folk kan fortsätta välja att leva i blindo, ty det är puckat, inhumant, obegripligt och fel - ur alla tänkbara perspektiv!! En allätare påverkar jorden i negativ bemärkelse 7 gånger mer än vad en vegan gör!! 
 
MEN; tacka fan för Djurens Rätt, Djurrättsalliansen, Mian Lodalen, Rickard Söderberg och alla andra kloka, ömhjärtade individer som insett detta och vägrar fortsätta blunda! Tacka fan för att det finns folk som INTE fortsätter låtsas som att allt är frid och fröjd enligt Bregottreklamens hyckleri-hycklera!!! Tack och lov finns det MULTUM med kloka, empatiska människor som har vett nog att inse att vi alla har lika stor rätt att leva ett helt, långt liv på vår jord - utan att behöva hamna på någons tallrik framför Idol en fredagkväll!!!
 
 
 
 

Bostadsfronten - en inhuman plats

Kategori: Diverse tankar

Det kryllar av hemlösa här i vårt fina, varma Svedala. Folk som bor på gatan och förfryser muttan av sig i vårt gråa, karga och högst inhumana Sverige! Varför? Tja... jag är ingen expert, men jag kan (trots det faktumet) ha mina egna, personliga åsikter kring ämnet. Är du invandrare utan jobb ligger du nog allra risigast till vad gäller att hitta en bostad. Men även vi inhemska ställs helt utan skyddsnät när det väl gäller. Allt om oftast på grund av betalningsanmärkningar (som i princip var och varannan käft dragit på sig numer) och noll arbete (det vill säga "fast inkomst"). Det spelar ingen roll om du kan betala hyran som sig bör i och med det bostadstillägg du har rätt till från Försäkringskassan (om du går på exempelvis sjukersättning) - trots att det ju faktiskt är en FAST och garanterad inkomst är den inte nog då den inte kommer sig av ett arbete; en fast anställning.
 
Vad spelar det för roll varifrån hyrespengarna kommer så länge hyran blir betald? Hur kan man döma ut så många människor till hemlöshet på grund av en liten fånig, byråkratisk fjant-klausul i reglerna? När ska det bli humant på bostadsfronten? Måste man ha ett jobb för att få ett hem? Måste man ha ett hem för att få ett jobb? Haha! Ja, vilken jävla ödets paradox!!! Har du råd att pröjsa en månadshyra månad för månad - oavsett karriär och status - ja, då bör du få lov att hyra en egen bostad!!!! Och hur fan kan det ens vara tillåtet med sjukt stora kontorsytor där ett par fisförnäma, trendiga fjantar sitter och fipplar med varsin liten näpen laptop - i en töntigt stor lokal som skulle kunna fungera som bostad för tio hemlösa personer?!!! Jag ser dessa kontorslokaler överallt; med sin enorma insyn som väcker mitt förakt för användarna av denna enorma och oanvända yta. Varför inte ha en regel som säger att man får ha si och så många kvadratmeter per person? Det skulle kunna bli BOSTÄDER av många oanvända, outnyttjade kontorsytor!!! Är det så jävulusiskt megaviktigt med stora, vita, sterila ytor för de trendängsliga i innerstan? Kan man inte se till att dessa ytor får ett användningsområde värt namnet istället? Hur kan det vara okej att låta tre pers ha ett kontor på 100 kvadratmeter när folk dör där ute pga hemlöshet?!!!
 
Stor, tom kontorslokal som skulle funka som hem åt en hel hög hemlösa..;
 
Men se det går icke!!! Kontentan blir då denna: