Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Så har även jag dött och hamnat i himlen...

Kategori: Vegansk mat

Så har även jag dött och hamnat i himlen efter att ha ätit Astrid och Apornas nya Jeezly-ost som är helt fri från lidande och morbid död. God ostsmak och kanonbra konsistens som lämpar sig perfekt för att hyvla. 
 
 
 
 
Testade även att smälta på knäcke i mikron, vilket gick utmärkt. Däremot kanske man skulle prova Jeezlyn som heter "Perfekt pizza" för just den saken...
 
 
 
 
 
 

Veganer och proteinbrist

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism

"Hur mycket protein är lagom?
1 gram protein innehåller 4 kcal (17 kJ). Det är lika mycket energi som 1 gram kolhydrater, men mindre än hälften så mycket som 1 gram fett.

WHO rekommenderar 0,75 gram protein av god kvalitet per kilo kroppsvikt vilket för en vuxen person som äter blandad kost motsvarar cirka 50-60 gram protein per dag. I praktiken får vi oftast i oss betydligt mer om vi äter en blandad kost. I Sverige rekommenderas att 10-20 procent av den energi man får i sig under en dag kommer från protein."
 
100 gram skinka ger ca 22 gram protein
100 gram tofu ger ca 39-45 gram protein

Många tror att det inte går att få i sig tillräckligt med protein som vegan. Det går alldeles utmärkt bra kan jag meddela. För mycket protein är inte heller bra. Många köttätere får i sig på tok för mycket! 

Det har länge florerat en segsliten myt om att vi ska ha så himmelens mycket protein i kosten. För mycket protein stressar kroppen och bidrar till för tidigt åldrande - bland annat.

Jeezly till Hemköp Skanstull!!!

Kategori: Vegansk mat

JAAA! Hemköp Skanstull kommer ta in den där nya Jeezlyn i november; vecka 45. KUL!!!! Undan kvinnor och barn; här kommer ostomanen!!

Hemköp Hornstull och Goodstore har redan tagit in den. I övrigt vet jag ej vilka butiker runtom i landet som har den, men jag har hört väldigt gott om denna nya ost då den ska vara mycket mer lik koost i konsistensen och inte så mjölig och torr som exempelvis Astrid & Apornas vanliga Cheezly.
 
Här är den, i fyra olika varianter: