Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Kort (nåja; relativt) om den magiska vitlöken

Kategori: Hälsa

Vitlök; Allium Sativum, är ju nästan för bra för att vara sann. Den är nästintill magisk!! Jag älskar tveklöst vitlök!!! Jag är nog lite vitlöksfrälst skulle jag kunna påstå... Kanske skulle öppna upp en liten kyrka där man tillber vitlöken som en gud, eller nåt...
 
Det är inte konstigt att den har använts så flitigt under tusentals år då den gör under för hälsan, något man länge förstått... Bäst är den när den är rå och pressad; när man pressar den utsöndras nämligen ämnet allicin som är speciellt och särdeles hälsobringande :) Det är just detta ämne som också ger vitlöken dess säregna lukt, men den brukar minska om man är en van vitlöksätare.
 
 
Vitlök är en släkting till den vanliga, gula löken och purjolöken och är enormt rik på antioxidanter och hjälper kroppens immunförsvar; därför används den ofta för att förebygga främst förkylning, men även andra sjukdomar så som exempelvis cancer. Den innehåller även ett flertal vitaminer och mineraler, såsom kalcium, folsyra, järn, magnesium, fosfor, kalium, selen, zink, C-vitamin och vissa B-vitaminer. Den tunnar ut blodet så det flyter på friare och lättare och därmed motverkar risken för blodpropp. Den sänker det dåliga kolesterolet och har en naturlig antibiotisk verkan, utan att paja de goda bakterierna som läkemedel annars gör - vitlök är nämligen probiotisk & prebiotisk och motverkar därmed infektioner/inflammationer. Hudåkomman Rosacea kan hållas i schack med hjälp av kontinuerligt intag av rå vitlök.
 
Rosacea:
 
 
 
Vitlök renar, rensar och stärker hela dig. Den är dessutom en fantastisk smakgivare i matlagning, så det finns helt enkelt endast goda, positiva saker med denna lök. Som ytterligare bonus höjer den din förbränning och reglerar blodsockret så du håller dig mindre sugen och hungrig; bara en sådan sak :) 
 
 
Man kan i princip äta hur mycket rå vitlök som helst, men om man inte är van kan det vara starkt för magen med för mycket i början. Därför ska man börja med någon enstaka rå klyfta per dag för att sedan trappa upp. Magen vänjer sig snabbt och man slipper därmed problem. Själv äter jag minst tre råa klyftor/dag. Visst kan jag tycka jag luktar lite viktlök, men det ligger ju något i det där med att lukten minskar efter ett tag, och oavsett - jag bryr mig inte! Värst är det i början, om man inte är van. Om man är oerhört känslig för lukten finns det ju vitlök i kapselform, men helt ärligt är det hutlöst och onödigt dyrt och inte alls lika nyttigt som den rena råvaran (oavsett vad som påstås på förpackningen...). Så, gott folk; börja redan idag! Det finns BARA positiva saker med vitlök :)
 
Obs! Man bör akta sig för att ge vitlökskurer åt hunden eller katten. De saknar nämligen vissa enzymer som finns hos människan, och därför kan svavelföreningarna i vitlöken vara farliga för dem. Att använda rå vitlök för eget, utvärtes bruk är inte heller att rekommendera då det snarare förvärrar och irriterar huden än stärker den. Invärtes bruk är det som gäller. Man är ju det man äter, eller hur var det?
 

Empati - en bristvara - och massa befogat gnäll!

Kategori: Diverse tankar

Det är ett jävla tjat om IQ här i världen. EQ då? Vad ska man med hög IQ till om man är en empatistörd robot som högaktningsfullt skiter i allt och alla utom sig själv och sin egen lilla begränsade, snäva plätt man utför livet på? Är fullkomligt övertygad om att EQ kommer vara det man sätter värde på i framtiden. I en civiliserad, modern och framskriden värld kommer man fatta att EQ är långt mer värdefullt än IQ. Med IQ kan man komma långt, och allt som oftast hänger hög IQ samman med hög EQ, men absolut inte nödvändigtvis. Det är uppenbart att emapti är en bristvara, men ingen höjer på ögonbrynen. Varför inte? Jo, för att de som har makt har en jävligt begränsad EQ. DÄRFÖR!!! Alltså: planeten kommer snart gå åt fanders. "Orka!" är dagens slagord och motto. Att rycka på axlarna är coolt och inne och det anses vara fjolligt att som man vara vegetarian... Men visst. Vackert! Fantastiskt!! Älskar sannerligen denna trend som alla fångat upp som ett jävla flugpapper. Nä. Jag skojade. Jag känner ett jävla förakt. Jag förstår inte alls. Jag vill inte ha barn då jag ogärna vill att fler stackare ska växa upp i detta kymiga bajs-klimat! Å andra sidan råkar jag veta att just min fantastiska avkomma skulle vara precis vad den här vämjeliga skitvärlden behöver! Oj, vilken sketabra individ jag skulle kunna avla i detta nu - om jag bara ville.
 
 
Vad är det med folk? Varför är det så jävla svårt för människor att leva upp till den bild de har skapat kring sig själva och sitt värde? Bete er som att ni har ett värde om ni vill fortsätta påstå att det är vad ni har - annars får i fan lägga ner och ge upp och inse att ni tillhör en degenererad jävla primat-ras som borde skjutas rakt av!!! Skärp er!

DÖDEN - NÄR DEN INTE KOMMER NATURLIGT

Kategori: Diverse tankar

Att döda (mörda) en annan individ. När är det okej? Är det någonsin okej? Är det okej med dödstraff? Är det okej att döda någon i hämndsyfte? Är det okej att döda ett djur för att äta det till middag? Är det okej att döda ett djur bara för att man känner för det? Vilka får man lov att döda? Vilka människor förtjänar att den slutgiltiga döden dö? Vilka djur förtjänar dito? Förtjänar NÅGON ENDA VARELSE att döden dö? Hjälp mig lite här; snälla! Hjälp mig med era värderingar... Vad gör vissa till rättmätiga "värdefulla" individer och andra till värdelösa dödsdömda nollor? Spelar det någon roll vilka handlingar man utfört hittills i livet? Om en människa tagit en annan människas liv - förtjänar hon då döden? Är döden okej över huvud taget - om den inte sker av naturliga orsaker?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dödsstraff. Rätt eller fel? Djurslakt. Rätt eller fel? Våld över lag. Rätt eller fel? Jag är rätt klar över vad jag anser om detta ämne, men jag är bra nyfiken på folks uppfattning då det råder lika många olika åsikter om det som det existerar levande inivider på denna (snart kollapsade) planet...