annelielizabeth.blogg.se

Burgarslice med spenat & oliver & ugnsrostad potatis

Publicerad 2020-07-13 22:23:00 i Vegansk mat,

 
Testade att göra egna burgare, som jag döpt till burgar-slices, på formbar färs. Blev helt okej faktiskt. Här med syrad rödkål, ugnsrostad potatis och färsk bladspenat.
Recept:
400 g formbar färs (tror jag hade Garants här, men Anammas är glutenfri om man vill ha det)
1/2 stor gul lök
Ca 25 hackade gröna oliver
20-30 g färsk spenat (riv den i lite mindre bitar med händerna)
1/2-1 msk kinesisk soja
Spiskummin efter tycke & smak
Cayennepeppar efter tycke & smak
Rökt paprikapulver efter tycke & smak (eller vanligt paprikapulver om du ej vill ha den rökta smaken).
 
Knåda alltsammans ordentligt till en genomarbetad smet. Rulla sedan en stor boll av den, som du sedan trycker ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta till den och forma den till en enda stor burgare, ca 2 cm tjock. Grädda i mitten av ugnen i ca 225 grader ca 30 min (minns faktiskt inte riktigt hur länge den behövde vara inne, så håll koll och ta ut den när den fått fin färg helt enkelt. Skär den sedan i tårtbitar/slices och servera gärna med sallad & potatis eller varför inte lägga den mellan ett par formfranska som du skär i trekanter med klassiska burgar-tillbehör? Givetvis kan man forma mindre vanliga burgare istället  för att göra som gjorde jag här. Man kan variera receptet och ha i lite svamp också... testa själva och skriv gärrna en kommentar här sedan och berätta om ni gillade det!
 
 

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela