Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Talar vidare för döva öron - OM? SKÖNHETSIDEALET

Kategori: Skönhetsidealet

Det där att alla som opererar om sig gör det av egen fri vilja är bullshit. Spelar ingen roll om det är "naturlig" laser eller om det är botox, fillers, silikoninplantat eller annat - idén att man inte duger utan dessa ingrepp kommer ALDRIG FRÅN OSS SJÄLVA! Vi föds inte med sådana idéer om hur vi ska se ut - vi får idéerna när vi lever, från dess att vi börjar intressera oss för vårt yttre - och varifrån får vi dem? Inifrån oss själva och vårt inre? Vad roligt då att miljarder med andra människor får EXAKT samma idé och vad roligt då att så himla många tjänar pengar på just VÅRA komplex! Eller är ingreppen gratis? Ens billiga? Ungefär som att köpa ny hårfärg på Ica för 70 kr?
 
Från media tillika skönhetsindustrin får vi dessa idéer som talar om för oss vad skönhetsidealet idag ÄR och inte är - platsar man inte inom den mallen så är det lätt hänt att man får komplex för just det som trillar utanför mallen. Är det hängiga bröst? Små bröst? Tjock mage? VÄLDIGT tjock mage och kropp? Häng under hakan? Rynkor? Hudbristningar? Ytliga blodkärl? Eller ännu värre - det porren ger oss: nämligen komplex för att vi inte har fittor som ser ut som de gör i porren! Eller kukar för den delen... Troligt att man - om man hade levt på en öde ö hela livet - skulle få för sig att kapa de inre blygdläpparna med 1 cm för att man anser de är aningen för långa! Haha!! Nä. Jag tycker folk måste vakna någon gång och inse att vi alla är hjärntvättade - mer eller mindre.
 
Jag hade en grupp för folk med ätstörningar på Facebook för inte så längesedan. Där fick jag veta att en del av gruppens medlemmar mer eller mindre satt och skar sig själva efter att ha sett Victoria Secret show. Det var många som berättade hur de visste med förnuftet att de inte borde se "skiten" men som ändå tittade, med resultatet att det grät, fick ångest och begränsade kaloriintaget lite extra. Den här skiten har vi fått hit! Gå en liten nätt promenad på Hamngatan mitt emot NK och det är modeller som poserar i bara underkläderna - har de mage? Tjocka lår? Hängbröst? Får vi se "vanligt folk" bland dessa modeller? Nej. Det vi får se är SKÖNHETSIDEALET. "Men vafan? Det är väl bara att blunda! Haha! Varför tittar du på skiten om du mår så dåligt?"! Jo, då. Sådant kan man ju få höra. Blundar gör man - hela tiden - men så fort man kisar lite står där en mager modell med noll underhudsfett redo att kasta sig över just OSS och VÅRA komplex.
 
 
 
"Men du har ju piercingar& tatueringar & lila & blått hår!! Du gör ju om dig också!!! Hur förklarar du det?! Det är ju inte så du såg ut när DU föddes!"
 
Piercingar & tatueringar tillhör inget ideal. Det är ingen hets i samhället som säger att man ska vara tatuerad & piercad för att vara sexig och vacker. Detta tillhör en minoritet fortfarande, trots att det blivit alltmer vanligt med olika kroppsmodifikationer. Att färga håret, pierca sig etc är fortfarande ett uttryck för den du ÄR - alltså inget som någon sagt åt dig att vara. Det må gå trender i det, men rent allmänt är det inget befäst IDEAL. Skulle det bli en norm skulle även det vara fel. På samma sätt som det skulle vara fel om det plötsligt vore norm att vara tjock! Alla normer är till för att brytas, för alla normer är begränsande och skapar små insnöade människor som gärna ser ner på dem som inte passar in... Vi kan ta andra normer som inte bara handlar om skönhetsidealet. Vi kan homosexualitet. Det är NORM att vara hetero. Allt annat ses det snett på. Rent allmänt. Fortfarande 2016, ja! Vi kan ta veganer. Det existerar en köttnorm och när man är vegan ses man som extrem och konstig - av de flesta. Vi kan ta något simplare. Vi kan ta glasögon. Ta valfri amerikansk film. Finns där en människa med glasögon är han förmodligen nörd. Eller är han hjälten i filmen månne? Nej, just det. Och ta snubben med magrutor. Är han den där tönten som det är vedertaget man ska skratta åt för att han är så himla rolig? Nej, just det. Han är ju HJÄLTE och HUNK och snygg!! Och hittar han månne en tjock tjej han försälskar sig i? Eller - oh, my god! En tjock kille?!!!!! Nä, DET vore ju rent galet! Nej, det var ju ens dumt att ens föreslå!! Förlåt mig!
 
Det är alltid de tjocka i filmerna som är roliga - lite så där gulligt per automatik, eftersom ju en tjock människa redan ÄR rolig i sig som just tjock! Ta killen - han lite smårunda - i Baksmällan. Han hade gått ner lite i vikt när de skulle göra uppföljaren så han fick använda en låtsasmage! För att kunna vara lika rolig som innan!! Va?! http://www.expressen.se/noje/extra/nerbantade-stjarnan-tvingas-bara-losmage/
 
Och... ja, nä, jag orkar inte mer. "Jag vill förstora brösten! Jag gör det ju bara för min egen skull!" - Ja, men vad fint. Eller så lägger du 37.000 kr på välgörenhet och betalar lite cash för terapi där du för stärkt självkänsla.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kosläpp - ett vilseledande jippo av Arla mfl!

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism


Kosläpp är ett evenemang som existerar för att vi ska tro att djuren är lyckliga. Se så de skuttar glatt när de får komma ut i solen på bete! Varför skuttar de så glatt tro? För att det detta är den enda lilla minimala chansen i livet att få vara ute och röra sig naturligt efter att att ha stått fastbundna och plågade. Vem fan skulle inte göra glädjeskutt då?! Korna är enormt frustrerade och har ett enormt behov av att äntligen få röra sig fritt!!

Detta är ett enda stort jippo! Naturligtvis är det underbart att se glädjen hos korna - jag menar inget annat, men det jag menar är att vi alla bör inse anledningen till deras enorma glädje! Vilka kommer och ser på instängningen som sker på hösten? INGA! Nej, den detaljen vill vi ju inte gärna kännas vid...

Djurens Rätt kräver bland annat att kor och kalvar ska få gå tillsammans, att nötdjur ska ges rätt till utevistelse året om och att aveln för hög mjölkproduktion ska upphöra. Läs mer i vår rapport Mjölkfabriken: www.djurensratt.se/…/ny-rapport-om-livet-efter-koinstangnin…

LCHF - hot och bara dumheter

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism, Hälsa

"Gemensamt för mer extrema lchf-förespråkare är att de sällan tål att ifrågasättas.

– Till skillnad från forskare som ständigt måste vara kritisk mot både sina egna och andras slutsatser har den här gruppen svårt att tänka sig att saker och ting kan vara på ett annat sätt, säger hon."

http://www.dn.se/nyheter/sverige/lchf-kritik-leder-till-hot/

Blir nästan glad mitt i allt dumt... för är det inte så att vi veganer ofta får stå ut med just anklagelsen den att vi absolut inte kan tänka att saker och ting är annorledes mot vad vi anser dem vara? Att vi inte tål att ifrågasättas? Vi ÄR ju så väldans obstinata och svåra att diskutera med... Att då få höra detta om LCHF-gruppen som ju är en grupp människor som mer eller mindre blivit frälsta - vilket SKULLE KUNNA vara okej om det inte skedde på bekostnad av andra... ja, det är fanimej välkommet! Kör gärna LCHF om ni vill, men kör veganskt! Kör ditt kokosfett i ditt kaffe och kör lågkolhydratsdiet om du vill. Kör gärna mer protein än vanligt, men snälla. Vad fan har grisen gjort för ont? Skippa bacon!! Käka sojakorv!

Ser det så himla gott ut detta? EGENTLIGEN? Titta noga! LIKDELAR! MMMMM, VAD GOTT!