Vargavegan

Högljudd & arg för det mesta!

Ironisk paradox

Kategori: Djurrättsfrågor & veganism

Vi deklasserar djuren till lägre stående individer och förpassar dem in i ett hörn där de blott ses som förbrukningsvaror vi äger rätten att utnyttja. Vi sätter OSS, som ras, högst upp på piedestalen och anser oss ha rätt att styra över de som ingen talan har - de som ej kan protestera på vårt språk. De som kan utnyttjas och exploateras bestämmer vi över som om vi var guds gåva till jordklotet!
 
För mig är detta en enda komplett, ironisk paradox! Jag kan nämligen - aldrig någonsin - se HUR en oempatisk varelse kan vara högre stående i något enda avseende! Vi människor väljer att degenerera oss själva men vägrar tillstå detta. Det är (nästan) humoristiskt hur dumma vi väljer att vara! Jag skäms för att tillhöra människosläktet!
 

Konflikträdsla

Kategori: Diverse tankar

 
Jag har varit i kontakt med mången konflikträdd individ. Vänner man varit en smula oense med vad beträffar allt mellan himmel och jord; både stort och smått. Jag kan inte förstå folks konflikträdsla! Eller; klart jag kan, men... kan inte förstå på djupet HUR de tänker/känner inför en konflikt. Jag har alltid tänkt att det bästa man kan göra om man är osams med någon (framför allt någon man tycker om) är att helt sonika ta konflikten - punkt slut. Har jag blivit illa behandlad av någon... ja, då säger jag det rakt upp och ner till personen som gjort mig illa. Jag vill ju naturligtvis ge personen i fråga en chans till förändring!
 
Jag förstår verkligen inte hur man kan tro att saker och ting blir bättre om man håller tyst om sina känslor. Jag tror verkligen att ärlighet varar längst (i alla fall till stor del) och mig veterligen är det de som "vågar" bråka med en som även stannar kvar som ens sanna vänner! Klart som fan man blir osams emellanåt med folk. Vore väl bra jävla sjukt och konstigt annars! Vad jag har märkt är att många - VÄLDIGT många - lider av denna konflikträdsla. Den gör allt mer komplicerat än vad det behöver vara - tro mig!!
 
Man måste vara rak och öppen inför sina nära och kära - även i jobbiga konfliktsituationer!! Annars är man, faktiskt, en smula falsk och det gagnar definitivt inte de band man har odlat sinsemellan som vänner!
 
Jag har en konfikträdd vän som haft extremt svårt att ta en konflikt... Med henne har jag dock bråkat multum med via sms på sistone, och hon grät till sist av tacksamhet. Varför? Jo, för att jag orkade bråka med henne!!!! Hon trodde på allvar att bråk var lika med ett slut, men efter att ha bråkat med mig via sms blev hon istället varse om det precis motsatta! Om man ORKAR ta en jobbig diskussion med en vän betyder det fan att man bryr sig! Annars kan man lika gärna ignorera alltsammans. 
 
Vännen som jag sms-bråkade med kom till insikt till sist; hon insåg att vi genom vårt bråk faktiskt kom närmare varandra. Hon hajade att det fan krävs en sann vän för att bråka - hur stört det än kan låta! Hon grät (som sagt) av tacksamhet till sist; tackade mig för att jag orkade bråka med henne :) En vän som inte är en sann vän skiter fullständigt i att ta en konflikt! En vän som inte är en sann vän orkar inte bry sig om att ta jobbiga diskussioner... Så, var ärliga och raka och ta konflikterna när de dyker upp! Undvik dem ej!!! Det gör inte sanna vänner!!
 
Det ironiska är att den som är konflikträdd faktiskt skapar en konflikt som aldrig någonsin behöver äga rum. Håller man inne med sina känslor inför folk tenderar dessa att förstoras och bli till en överdriven känsla av frustration, förvirring, aversion etc. Man skapar helt sonika en konflikt genom att inte ta denna medsamma. Detta att det ens ÄR/BLIR en konflikt är ju också helt tokigt. Om jag blivit sårad av något som en vän till mig sagt eller gjort innebär det såklart inte ett BRÅK bara för att jag talar om hur jag känner! Däremot kan det till slut BLI en konflikt när man håller inne med det man går och grubblar på! Så; är du konflikträdd vill jag råda dig att ta "konflikten" (som ju inte alls är/behöver bli en konflikt!) medsamma den dyker upp. Öppna upp! Var ärlig och rakryggad och gå inte i en evighet i tystnad! DET öppnar, tvärtom, absolut upp för bråk som grundar sig på massor med frågor, missförstånd/egna, felaktiga tolkningar etc. Visa lite stake och du kommer inse att att det är klokt att tala ut så fort det känns knepigt i en relation!

Väktare

Kategori: Diverse tankar

En utländsk man och kvinna vände ut och in på sin plånbok för att ha råd med mat på Hemköp. De köpte en 5-kronors baguette samt ett paket korv som de därefter, hungrigt, delade på där de slagit sig ner på en av bänkarna Hemköp ställt fram precis intill utgången. Varför har man dessa bänkar? För att trötta (inhemska?) människor ska få vila sina ben i en sekund? Ja, förmodligen. Mer än denna vila är nämligen totalt tabu! Sitter du och, hör och häpna; ÄTER på en av dessa fisförnäma bänkar - tja... då får du en reprimand av en macho-väktare med myndig uppsyn som kommer och ber dig gå - ut i kylan, med korven otuggad och magen fortfarande kurrande...
 
 
De var två utländska hemlösa - enligt min förmodan. De var hungriga. Ute var det kallt. Alltså ville de äta sig mätta på en bänk inne i värmen. Men, se det gick inte! Vi lever nämligen i ett kallt jävla nazi-Sverige där dylik sysselsättning anses..? Provokativ? Störande? FY FAAAAAN! Det är allt jag har att säga. 
 
Den ena av dessa två; damen i äldre år, fårad i ansiktet och med ett leende, inunder sitt huckle, sade (med sitt kroppsspråk) "Snälla, kan vi få lov att äta upp vår mat i värmen innan vi blir utslängda?" Hon förstod inte väktarens svenska ord, lika lite som hon greppade hans barska engelska då han förklarade att man absolut inte fick äta där de satt och åt. Hon gestikulerade efter bästa förmåga; gjorde gesten "Please!?" varpå macho-väktaren traskade iväg till närmaste Hemköpskassörska för att be om råd. Hon var av gott virke (jag hörde hennes ord lång väg) och talade om för fjanten i myndig kostym att det inte var några som helst problem att dessa tu satt och åt sig mätta på en av Hemköps bänkar klockan 22.30 då det var ont om folk som handlade. HAHAHA!!! Där fick han!!!!!
 
 
Gud, vad jag föraktar dylika paragrafryttare som bara är ute efter att ge liv åt stupida, omänskligt hårda regler!!! Jag undrar, helt seriöst, om det inte är som så att det är en viss typ av folk som väljer att bli väktare. Råa, hårda typer som på något sjukt jävla vänster får ut något av att sätta andra, mer sårbara människor, på plats... Med tanke på alla jävla idiotväktare jag träffat på genom åren verkar det inte bättre. Min teori fick dessutom mer grogrund i och med Hemköpsscenariot ikväll... Ps. Hade väktaren så mycket som RÖRT dessa två hungriga personer för att få ut dem - då hade han fan åkt på en smäll!!! Kan även sätta tre miljoner på att han INTE bett en svensk glassätande kille i 18-års åldern att dra basta!!!!