annelielizabeth.blogg.se

Djuren ses som en del av en "produktion"

Publicerad 2018-11-11 06:25:00 i Djurrättsfrågor & veganism,

Om man inte redan har reflekterat över det faktum att vi använder djuren i en produktion där vi anser det vara fullkomligt naturligt att använda djur som saker vi kan göra vafan vi vill med så läs här:
"Det är ingen överdrift att påstå att foder är det viktigaste styrmedlet för såväl kött- som mjölkproduktion. Med rätt foder i varje fas av djurens liv säkerställs en hög och jämn produktion, baserad på dina förutsättningar och önskemål. I våra sortiment för mjölkkor respektive köttdjur finns allt du behöver för att nå framgång i produktionen.
Om ni, med hjärnan kvar i behåll läser mellan raderna, vad menas med "produktion"?
"I fodersortimenten för mjölkkor respektive köttdjur finns allt som behövs för din produktion; kraftfoder som kompletterar grovfodret, mineralfoder och olika tillskott vars uppgift är att förebygga eventuella hälsoproblem. Vi har även närproducerat kraftfoder utan soja och palmoljeprodukter som säljs under namnet Nära. Lantmännen är en stor aktör på ekologiskt foder till både växande och mjölkande djur. Alla våra ekologiska foder säljs under samlingsnamnet SUND."
 
Men se där, vad fint, de tänkte att kossan eller kalven eller tjuren skulle få vitaminer innan de blir mördade! Oj, vad gulligt! Men vet ni varför de tänker på djurens hälsa? Jo, för att det ska bli bättre PRODUKTION - djur = SAKER VI HAR RÄTT ATT ANVÄNDA & UTNYTTJA! Lite mineraler i fodret - ha! Tror ni det handlar om djurets hälsa? Nej, det handlar om att de tänker att ett friskt djur smakar bättre = mer pengar... mer avkastning... För ärligt talat; om du tog en människa, kedjade fast denna, satte denna på ett betonggolv för att hon sedan skulle bli tvångsinseminerad och föda fram ett barn, som du sedan tog ifrån henne eftersom du vill åt hennes mjölk och sedan döda henne efter max fem år... skulle du egentligen bry dig om hennes hälsa?
 
Allvarligt talat: Så här ligger det till:
Djur spärras in, blir frihetsberövade och får extremt förkortade liv. För att vi människor tycker att det är okej att mörda andra individer. Vi dödar djur, slaktar dem brutalt och äter sedan upp dem - varför? Well, för att det har vi minsann gjort i alla tider! High Five! 
Din middag?
 
Well; din middag:
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela