annelielizabeth.blogg.se

Ta plats! ...och lite av Anders Hansen

Publicerad 2018-09-12 06:49:00 i Skönhetsidealet,

Jag har läst om kroppspositivister/-aktivister här på Södermalm i Stockholm som gjort en grej av att då och då visa upp sig på badhus, i egenskap av tjocka/stora/mulliga ville de ta plats på badhus, på samma villkor som alla andra, eftersom de kände att det behövdes, för att visa andra med liknande kroppar att de ej är ensamma och att alla har samma rättigheter att bevista badhus. Klokt och välkommet!
 
Samma sak gäller, som de säger, andra ställen, som gym. Och att fler och fler bidrar till att träning och motion i första hand ska handla om hälsan, inte minst den mentala, och inte handla om utseende & vikt är verkligen mega-välkommet!! Boktips: Hjärnstark av Anders Hansen - massa coola, motiverande läsning om vad motion & träning gör för positiva underverk med våra hjärnor - allt från depression och ångest till taskigt minne kan vi med motion råda bot på! Viktnedgång, snygga magrutor etc - sådant existerar ej i denna bok.
 
Oftast handlar motion och träning om hur man går ner i vikt och bygger muskler, så man ser snygg ut. Om man lägger allt detta åt sidan ett tag och fokuserar på den inre, mentala biten. Vad händer egentligen i din skalle när du joggar 35 min? Är inte DET mer intressant i längden än att veta att alla dina joggingpass ger dig mindre midjemått? Vare sig du är en total soffpotatis och slappfis eller om du är en person som börjat röra på dig mer; läs hans bok för guds skull. Åh, vad jag önskar att han är vegan, men det är är väl för mycket begärt - han vill väl inte trilla in i Lars Frölanders fack och vinna guld? ;)
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela