annelielizabeth.blogg.se

Fejkblod passar inte alla

Publicerad 2020-05-01 04:38:00 i Djurrättsfrågor & veganism, Vegansk mat,

 
  
Folk frågar ofta varför den veganska maten ska efterlikna den vanliga animaliska.
Jo, faktum är att detta beror på att vi försöker få över de mest inbitna köttälskarna på vår sida.
Därför görs en hel del veganska kycklingklubbor, veganska revbensspjäll etc... och därför produceras massor med "juicy burgers" med rödbetsjuice som då ska "blöda" när man tillagar dem - allt för att förhoppningsvis tillfredsställa de mest köttfrälsta personerna, i hopp om att de ska inse att det inte behöver ske ett mord för att ens mat ska "blöda".
 
Här ovanför ser ni ett par typiska "juicy" burgare - de här är baserade på ärtprotein, med rödbetspulver, som då ska "blöda" lite saftigt och gojsigt, så att det för tankarna till blod... 
 
Jag gjorde nu misstaget att testa de här burgarna från Peas of heaven, då det var halva priset på vår närmaste Ica, och... fy fan. Tänkte ju bara att det skulle vara en "saftig burgare"...
 
Först äckelkänslan när man öppnar ugnsluckan och ser det här klegget komma emot en som Stockholms blodbad, sedan äckelkänslan som möter en när man inser att de kryddat helt åt helvete och burgaren är konstigt kompakt.
Så, kontentan är: om du är en normalbegåvad icke blodtörstande vegan - undvik denna! 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela