annelielizabeth.blogg.se

Sluta tvinga barnen vara delaktiga i mordet på Mamma Mu!

Publicerad 2023-07-04 16:14:00 i Djurrättsfrågor & veganism,

Foto: Uppsala Animal Save
 
Exakt detta ramar in det faktum att animaliekonsumtionen är en högst påtvingad kosthållning barnen knappast valt själva om de fått veta vad de egentligen äter (så till vida de inte är indoktrinerade och uppväxta med slakt och jakt, då kan de ju tyvärr bli skadade redan från låg ålder och empatin rubbas vad gäller vissa arter de tidigt lär sig känna NOLL medlidande inför).
 
Jag återkommer till att beskriva ungefär detta scenario när folk säger att vi veganer är extrema som "tvingar" barnen att äta veganskt.
 
Om barnen själva får välja, skulle de verkligen välja detta då? Hur ofta presenteras ens valmöjligheten i en kött- och mejerinormativ familj? Hur ofta presenteras den här sanningen vi ser på bilden för barnen? Hur ofta förklarar föräldrarna att tacofärsen på fredagsmyset i själva verket är en nermald stackars Mamma Mu som inte fick bli mer än 5 år gammal?
 
Jag tror att majoriteten av barnen skulle förfasas, gråta, drömma mardrömmar och aldrig någonsin mer vilja äta något animaliskt alls om de fick se sanningen bakom maten de serveras. MEN så smidigt då att de inget får veta utan får lidandet & dödandet förpackat i en enda stor lögn, med NOLL sanningsenlig förklaring om innehållet som är väl dolt för deras känsliga ögon, och något de inte har en blekaste aning om förrän de själva söker information, oftast i tonåren då de kommer i kontakt med folk "utanför sekten". 
 
Vem tvingar vem egentligen?
 
Att ge barnen veganskt är ju faktiskt det diametralt motsatta till att tvinga på dem en "extrem diet".
Vi veganer befriar istället våra barn från en våldsbejakande blodig djurplågarsekt, vi ger dem alla möjligheter att leva utan blod på sina händer. Vi ge dem möjligheten att äta rent och rätt ur både ett etiskt och miljömässigt perspektiv. Vi ger dem dessutom grunden för en hälsosam livsstil. Vi ger dem en kärleksfull & fullkomligt transparent kost UTAN dolda mörka bakomliggande sanningar, för en vegansk kost har inget att dölja!
 
DET är kärlek. Det vi ser på bilden är ONDSKA. Ett barn kan känna skillnad på vad som är vad. Ett barn väljer inte ondskan. Punkt. Så sluta tvinga barnen vara delaktiga i mordet på Mamma Mu! <3

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela