annelielizabeth.blogg.se

Nolltoleransen bör också gälla djur

Publicerad 2011-03-10 17:54:32 i Djurrättsfrågor & veganism,

En man sparkar sin hund och binder sedan fast den i sin bils dragkrok och kör iväg; med hunden släpandes efter längs gatan... Mannen kör i diket, vilket räddar hunden som hamnar i ett annat dike... med trampdynorna bortnötta... hunden omhändertas av veterinär och får bandage om alla fyra tassar, men det är inte klart huruvida den ska omplaceras eller inte. Mannen är misstänkt för djurplågeri och av brännmärken samt andra skador på hunden att döma är detta barbariska utfall inte en engångsföreteelse utan har hänt tidigare. Min fråga är: HUR I HELVETE KAN DET VARA EN FRÅGA ATT DISKUTERA OM HUNDEN SKA OMPLACERAS ELLER INTE?! Det går jävligt bra att driva frågor om nolltolernas när det handlar om människor som far illa i hemmet; men djuren då? Hade det handlat om en unge som blivit utsatt för sån här tortyr hade socialen omedelbart kopplats in och ungen hade satts i fosterhem inom loppet av två sekunder, samtidigt som förövaren hade fråntagits sin rätt som vårdnadshavare.

NÄR ska vi börja behandla djuren med respekt? NÄR?! Varför inte införa nolltolerans i sådana här fall och se till att 1. Hunden (i det här fallet; läs annars djuret) omedelbart omhändertas och får en ny, snäll familj? 2. Hundägaren (i det här fallet; läs annars djurägaren) fråntas rätten att åter ha hund eller annat djur i sin ägo? Jag kan omöjligt förstå hur det kan vara en diskutabel fråga om hunden ska omplaceras; hur jävla hjärndöd får man vara egentligen? Detta var ju ett solklart fall där det var uppenbart att hunden farit illa långt tidigare. Givetvis kommer detta upprepas om ägaren återfår hunden. Ska den behöva dö för att folk ska reagera och hjälpa den till ett bättre liv undrar jag! Då är det liksom aningen för sent...



Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: 已知 Mohammedi Al-debis™

Publicerad 2011-03-10 20:57:40

haft en bra dag sötis?



Vilken fin/söt hund, men är lite rädd för såna där hundar, hehe :)

Postat av: Ann-Eli

Publicerad 2011-03-11 05:16:51

Läst inlägget?

Postat av: Ann-Eli

Publicerad 2011-03-11 05:17:34

Man bör vara betydligt räddare för människor än för "såna där hundar"...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annelielizabeth

Vegan sedan drygt 10 år. Drar mig inte för att säga min mening, vilket i den konventionella normen kan landa som "Pubertal idiot" men som hos de flesta med ett hjärta som brinner för djuren och rättvisor i största allmänhet ses som livsviktiga ord!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela